Diari La Veu del País Valencià
El Consell haurà de pagar 100 milions d’euros per enderrocar les Torres de Benidorm

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha revelat aquest dijous que el Tribunal Suprem ha desestimat el recurs presentat pel Consell per a evitar la demolició de les Torres de Benidorm, conegudes com ‘los Gemelos’, la qual cosa obligarà l’executiu valencià a pagar “100 milions per les malifetes de l’exconsellera Isabel Bonig” en la localitat de la Marina Baixa. “Vosté és una consellera tòxica”, ha dit a l’actual líder dels populars valencians i exresponsable d’Infraestructures amb el PPCV.

Segons han explicat fonts de la Conselleria d’Hisenda, la secció primera de la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem els ha comunicat la inadmissió del recurs de cassació que va presentar la Generalitat a l’acte del Tribunal Superior de Justícia que ordenava l’execució de la sentència de juliol de 2012 del Suprem, que va anul·lar els permisos als edificis ja construïts en declarar il·legal la seua autorització.

Les torres –de 22 plantes cadascuna, amb zones comercials i altres espais i 168 apartaments de luxe, amb un preu de mercat en el moment de la seua construcció de 400.000 i 700.000 euros– es van construir amb l’autorització del Consell en la zona de servitud de protecció de Costes, un espai protegit pel seu caràcter de bé públic en la zona maritimoterrestre.

En juliol de 2017 el Tribunal Suprem va admetre un recurs de l’Advocacia de l’Estat contra la decisió del TSJ, que en 2008 havia donat validesa a l’autorització d’abril de 2005 de la Direcció General de Ports de la Generalitat per a la construcció de les dues torres.

Davant la decisió del Suprem, el TSJ va dictar un acte d’execució definitiva de sentència en el qual va ordenar a la Generalitat que presentara davant la sala, en un termini de tres mesos, el projecte de demolició de les torres juntament amb la previsió pressupostària del seu cost i que habilitara el crèdit en el moment en què es determinara exactament l’import de les indemnitzacions als propietaris.

Aquest acte d’execució va ser recorregut per la Generalitat davant l’alt tribunal, que acaba de comunicar –amb data del passat 23 de novembre– a la Generalitat la inadmissió del recurs. Aquesta resolució no pot ser novament recorreguda.

Hisenda explica que ha realitzat una estimació del cost que arriba als 100 milions d’euros, import que s’obtindrà d’incrementar en un 20% el preu d’adquisició de cada apartament, places de garatge i altres, per la qual cosa finalment se superarà eixe import. D’aquesta manera, en ser ferma la decisió, la situació obligarà a fer una modificació de crèdit als Pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2019 per a habilitar els 100 milions que costarà l’operació.

Comparteix

Icona de pantalla completa