Diari La Veu del País Valencià
Puig demana als independentistes que donen suport als PGE perquè també són bons per a Catalunya

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat als partits sobiranistes catalans perquè deixen “al marge” les seues “legítimes reivindicacions identitàries” i donen suport a uns Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2019 que, segons ha dit, són positius també per a Catalunya. Així ho ha afirmat durant la sessió de control de les Corts, on també ha acusat la portaveu del PPCV, Isabel Bonig, d’haver sigut “una consellera tòxica” per al govern valencià i ha afirmat que les seues “malifetes” han costat a l’actual Consell uns 136 milions.

Puig ha assegurat que el govern de l’Estat ha de treballar perquè hi haja pressupostos per a 2019 però també creu necessari que aquells grups “que poden ser clau” perquè n’hi haja pensen en els ciutadans i deixen al marge una reivindicació que, segons ha dit, “té la seua legitimitat”. Puig s’ha referit d’aquesta manera al veto expressat per Esquerra Republicana i el PDeCat als comptes pactats pel PSOE i Podem.

Tant la portaveu del PPCV, Isabel Bonig, com el de Podem, Antonio Estañ, han preguntat a Puig pels PGE. La primera, per a advertir-li que legislatura està esgotada i demanar-li eleccions, i el segon, per a dubtar de l’interés del govern de Pedro Sánchez a aprovar els comptes i demanar la intervenció de Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa