Diari La Veu del País Valencià
El Consell recorrerà contra el transvasament Tajo-Segura

El president del Consell, Ximo Puig, ha avançat que el Consell presentarà un recurs contra el nou transvasament Tajo-Segura. “Farem, com sempre, el que interessa als valencians i hui mateix instarem a la presentació d’aquest recurs”, ha subratllat. Puig ha explicat que el Consell sol·licitarà aquest dijous a l’Advocacia de la Generalitat que presente un recurs contenciós administratiu contra el nou transvasament que només autoritza a derivar aigua per al consum humà.

Puig s’ha pronunciat en aquestos termes en la sessió de control d’aquest dijous en resposta a una pregunta formulada per la síndica i presidenta del PPCV, Isabel Bonig, on, així mateix, ha instat la líder popular a dir “als seus companys de Castella-la Manxa que atenguen les consideracions oportunes”. “Nosaltres volem solucions d’aigua per a sempre”, ha remarcat el president.

De fet, aquest dijous, el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) publica l’autorització d’un transvasament de 7,5 hm3 per a consum humà des dels embassaments d’Entrepeñas-Buendía a través de l’aqüeducte Tajo-Segura per al mes de novembre de 2018.

El govern espanyol ha justificat la decisió de transvasar només aquesta quantitat emparant-se en els darrers episodis de pluges torrencials que ha patit el País Valencià, després dels quals es considera que la necessitat d’aigua del territori ha disminuït. “Analitzant tots els paràmetres, la comissió va aconsellar un transvasament de 7,5 hm3, atés el moment de l’any, la pluviometria i les condicions d’humitat en la conca receptora, entre altres factors”, apunten.

Comparteix

Icona de pantalla completa