Diari La Veu del País Valencià
El Parc Central de València obrirà en desembre

El Parc Central de València obrirà les seues portes en desembre, segons ha avançat aquest matí À Punt. A més, el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ha assegurat aquest matí al seu compte de Twitter que el Parc Central està “a punt de caramel” i que s’estan provant els aparcaments de bicicletes.

En octubre, l’alcalde de València, Joan Ribó, va utilitzar la mateixa expressió quan va avançar que la primera part del Parc Central estava “a punt de caramel” i que “ben aviat la gent començarà a gaudir” d’aquesta zona. Al mateix temps, el regidor de Desenvolupament Urbà, Vicent Sarrià, va assenyalar que la primera part estava finalitzada en el “99%”. Aleshores es va dir que era “qüestió de setmanes, no de mesos”, l’obertura d’aquesta primera fase del projecte, que limita amb els barris de Russafa i Malilla i que finalment pareix que serà una realitat aquest desembre.

Sarrià ha anunciat aquest dijous en declaracions als mitjans durant una visita per a “comprovar les qualitats de l’obra” que “abans d’acabar l’any” s’obrirà la primera fase del Parc Central, “malgrat els retards” en els treballs “motivats per a garantir que la qualitat final de l’obra fóra la màxima possible”. Aleshores, “podrem gaudir del millor parc de la ciutat”, ha afirmat el regidor.

També ha explicat que s’estan “completant els últims aspectes de l’execució del parc” i que, a excepció “d’un xicotet espai contigu a l’antic concessionari d’automòbils, la primera fase del parc ja està completada íntegrament”. L’edil ha assegurat que serà una “realització emblemàtica” per a la ciutat de València i que “previsiblement al llarg d’aquest mes es produirà la recepció definitiva de l’obra i, una vegada informats els serveis municipals, la seua obertura al públic”.

El diputat ha afirmat que, “sens dubte, serà un parc que combinarà qualitat i espais molt diferents: per a xiquets, per a zones d’esplai i amb fonts”. L’obra “està pràcticament finalitzada” i “està ja en fase de remats”, ha assegurat Sarrià abans de referir-se a “qüestions jurídiques de la recepció de l’obra”, ja que “l’únic” que “condiciona l’obertura formal al públic” és que “tots els serveis municipals no tenen els informes definitius”.

Comparteix

Icona de pantalla completa