Els cinc grups de les Corts reclamen al govern espanyol que presente "prompte" els PGE per a 2019

El PSPV, Podem, Ciutadans i el PPCV signen una declaració institucional promoguda per Compromís
/ València
28 novembre 2018 01:00h
Compromís ha traslladat a les Corts la seua proposta d\'exigir ja uns pressupostos de l\'Estat. Imatge d\'arxiu.

Els cinc grups a les Corts han signat una declaració institucional promoguda per Compromís en què es reclama al govern espanyol que presente "al més prompte possible" un projecte de Pressupostos Generals de l'Estat per a 2019 i permetre, així, que comence la negociació per a la seua aprovació.

També exigeix que eixos pressupostos prevegen les reivindicacions aprovades al parlament valencià mitjançant diferents resolucions i declaracions institucionals referides, per exemple, a les inversions d'acord al pes poblacional i compensant la insuficiència inversora dels últims anys.

El síndic de la coalició, Fran Ferri, ha explicat en declaracions als mitjans les "reticències" del PPCV a signar per la redacció del text, en concret respecte a l'afirmació "al més prompte possible", però més tard ha compartit en Twitter la imatge de la declaració signada pels cinc grups, acompanyada d'un missatge d'agraïment.

Portaveus i diputats del PSPV, Podem i Ciutadans ja havien manifestat als passadissos de les Corts la seua predisposició per a signar aquesta declaració.

next