Diari La Veu del País Valencià
À Punt i València negocien la retransmissió de les campanades des de la plaça de l’Ajuntament

Si TVE emet les campanades des de la Puerta del Sol de Madrid i TV3 ha triat en els últims anys l’avinguda Reina Maria Cristina, entra dins de la normalitat que la televisió d’À Punt estrene el primer Nadal després de recuperar la televisió pública donant cobertura a la festa que tindrà lloc a la plaça de l’Ajuntament de València. Si més no, així ho entenen des del consistori.

Que la televisió dels valencians emeta les campanades des de la plaça de l’Ajuntament de València entra dins de la normalitat i, de fet, s’està treballant perquè així siga. L’Ajuntament té les portes obertes que les càmeres de la cadena pública traslladen a les xicotetes pantalles la Nit de Cap d’Any que ha organitzat la regidoria de Cultura Festiva.

Aquest dimecres el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat les novetats de la celebració al voltant del dia 31 de desembre. Fuset ha recordat que des del consistori s’ha treballat durant els darrers anys per a fer arribar les campanades de la ciutat a les llars de tot el territori. Com que fins a aquest mes de juny no es disposava d’una televisió pública, l’Ajuntament oferia una senyal municipal i arribava a diversos acords amb els canals locals més potents per a donar-li a la retransmissió el tarannà d’espai televisiu. Així, en 2016 i en 2017 la regidoria i La Ocho Mediterráneo facilitaven la retransmissió per a aquells mitjans que volgueren oferir la festa al voltant del canvi d’any. L’emissió tenia una durada de 30 minuts.

Tanmateix, ara sí que hi ha televisió pública i des de la regidoria emfatitzen que respondria a una absoluta normalitat que À Punt emetera les campanades de València. Així mateix, reconeixen que s’està treballant amb la cadena pública perquè À Punt duga la nit del 31 a les pantalles valencianes. El consistori, expliquen, no ha posat condicions sobre quota de pantalla, durada i format de la retransmissió. La predisposició és acceptar la proposta que arribe del canal, és a dir, que acceptaran tant si l’emissió se centra en la plaça de l’Ajuntament de València com si la televisió opta per fer una retransmissió des de les principals ciutats del territori. En aquest sentit, apunten que la decisió depén únicament d’À Punt i que resten a l’espera. De fet, a hores d’ara la regidoria que encapçala Pere Fuset no s’ha posat a treballar en l’oferiment del senyal municipal com s’ha fet en els últims dos anys, ja que, per una banda, ha canviat la llei de contractació i caldria estudiar de nou el plec i, per una altra, destaquen que allò més coherent és que À Punt done les campanades de la capital del País Valencià. En cas que À Punt acaaera rebutjant l’emissió, es buscarien alternatives per a retransmetre l’esdeveniment.

Comparteix

Icona de pantalla completa