Diari La Veu del País Valencià
Puig reivindica el transvasament Tajo-Segura però demana evitar una guerra de l’aigua absurda

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha reivindicat aquest dilluns el transvasament Tajo-Segura com un sistema “absolutament imprescindible i irrenunciable” que defensarà “en tot moment i en tota condició”, però ha volgut deixar clar que “sense generar guerres de l’aigua absurdes que no ens han portat a res, que han sigut ridícules i que han sigut simplement una bandera electoral del PP”.

Puig s’ha pronunciat en aquestos termes després de reunir-se amb dirigents de la CEV, les Cambres de Comerç, UGT i CCOO per a analitzar l’acord sobre el Brèxit, en ser preguntat per l’acte en el qual participarà aquesta vesprada junt amb els regants a Torrevella (el Baix Segura) en defensa del sistema Tajo-Segura.

Abans, Puig realitzarà una visita institucional a la dessalinitzadora de Torrevella, que en aquestos moments funciona a un rendiment més baix del que pot tindre, per la qual cosa demanarà que es canalitze l’aigua que puga eixir d’ella per a incorporar-la també al sistema Tajo-Segura. “És evident i fonamental que hem d’aconseguir aigua per a sempre”, ha remarcat.

El sistema Tajo-Segura és “absolutament imprescindible” i “irrenunciable” per a “garantir aigua per a tots els regants i per a tots els ciutadans de la Vega Baja, d’Alacant i també de Múrcia” i “el defensarem en tot moment i en tota condició”, ha asseverat. A més, “cal complir la legalitat vigent”, ha subratllat, per la qual cosa espera que “el transvasament de desembre siga prou cabalós per a donar cobertura a eixa legalitat”. De fet, Puig es reunirà amb el líder del PSOE a Múrcia, amb qui tractarà, entre altres coses, la qüestió de l’aigua.

Això sí, ha puntualitzat que reivindicarà el transvasament “sense generar guerres de l’aigua absurdes que no ens han portat a res, que han sigut ridícules i que han sigut simplement una bandera electoral del PP que ha sigut nefasta i que ha confrontat territoris però no ha donat cap mena de solució”.

Segons Puig, “nosaltres no volem confrontació territorial ni volem cap guerra de l’aigua, ara bé, serem absolutament inflexibles en la defensa de l’interés dels regants, perquè tenen raó, i també dels ciutadans d’aquestes comarques, que són fonamentals per a la indústria agroalimentària valenciana”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa