Diari La Veu del País Valencià
L’extrema dreta atia un nou boicot a València, ara contra la Rambleta

L’extrema dreta torna a posar el focus sobre la cartellera cultural valenciana. Si tan sols fa unes setmanes el Teatre Olympia va cancel·lar l’obra de Dani Mateo, ara, a través de les xarxes socials, els col·lectius ultres de la ciutat estan cridant al boicot de Mongolia sobre hielo, el nou espectacle de Darío Adanti i Edu Galán, els dos creadors de la revista Mongolia.

Aquest diumenge, diversos perfils de col·lectius d’extrema dreta, entre ells el líder d’España 2000 a València, José Luis Roberto, estan demanant boicotejar l’espectacle Mongolia sobre hielo, programat per als dies 1 i 2 de desembre a la Rambleta. A través de Facebook han plantejat seguir el mateix procediment que van seguir contra el Teatre Olympia per a pressionar els responsables dels espais culturals i que cancel·len les actuacions. Així, animen a “protestar a través de tots els mitjans legals”, com ara “per telèfon, per correu electrònic, davant l’Ajuntament i la Rambleta”, indica Roberto.

La campanya dels ultres pregunta als seus seguidors: “Assetjar Dani Mateo i no aquestos porcs traïdors que es caguen en tu?”. Així doncs, altres grups d’extrema dreta atien a boicotejar “aquesta xusma i traïdors”. El grupuscle Defenem Valéncia (sic) demana fer directament “boicot”. “No consentim més humiliacions cap a la nostra bandera, país i els nostres símbols”, apunta el col·lectiu ultra.

Per la seua banda, Mongolia ha replicat a la convocatòria de boicot per part de l’extrema dreta del seu espectacle a València a través també de les xarxes socials. Els responsables de la revista i de l’espectacle han assegurat que vindran a València “només per fotre’ls”. “Anirem a València i us foteu”, repliquen des del perfil de l’espectacle davant la campanya ultra que assetja la revista a les xarxes.

Comparteix

Icona de pantalla completa