Diari La Veu del País Valencià
La Policia Local acusa Grezzi d’intrusisme per increpar els agents quan identificaven el músic Borja Catanesi

La regidora de Protecció Ciutadana de l’Ajuntament de València, Anaïs Menguzzato, i el cap de la Policia Local, José Serrano, han signat una ordre en la qual s’aclareix com han d’actuar els agents davant “ingerències il·legítimes” en la seua tasca, especialment si aquestes poden desembocar en conflictes i pertorbacions de l’ordre públic.

L’ordre ha sigut dictada després que el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, haja protagonitzat diversos “enfrontaments” amb la Policia Local, l’últim d’ells aquesta mateixa setmana, quan “va increpar” els agents que estaven demanant la documentació al guitarrista Borja Catanesi, conegut per ser un defensor de la música al carrer. De fet, l’intèrpret està considerat el millor músic de carrer des de 2018 després d’haver guanyat un concurs als Estats Units.

La circular, que no especifica noms, explica que recentment s’han produït “algunes ingerències” en actuacions de la Policia Local que han estat “a la vora de propiciar fins i tot pertorbacions de l’ordre públic per l’entremetiment” i que han generat “gratuïtament una immerescuda animadversió dels ciutadans cap als agents”.

El text afegeix que açò s’agreuja “més quan la intrusió” la lidera “alguna autoritat que vol atorgar-se competències i funcions impròpie, adoptant postures inadequades” que poden fer que una mera denúncia administrativa derive en un “problema d’ordre públic”. A més, s’indica que aquestes “pertorbacions” generen un “autèntic crebant en el funcionament del servei públic” que presta la Policia Local, impliquen una “pèrdua d’autoritat” dels agents respecte dels infractors i “aombren la imatge de la Policia i, per tant, la de l’ajuntament”.

Per açò, per a evitar situacions com aquestes que “entorpisquen la legítima actuació policial al mateix temps que desacrediten el seu paper de garant del compliment de les normes municipals i que poden generar en majors conflictes”, s’han marcat unes directrius d’actuació.

Així, s’indica que, en circumstàncies similars, els agents atendran amb educació “qualsevol ciutadà o autoritat municipal” que intervinga davant una actuació policial, sense que per açò “s’obstaculitze l’objectiu prioritari dels agents de l’autoritat”.

En cas que es produïsca una “ingerència il·legítima”, els agents han de donar part de manera immediata a la Sala del 092 i als seus comandaments, els quals informaran el cap del Cos i aquest, al seu torn, la regidora de Protecció Ciutadana, explica l’ordre.

El responsable d’UGT en la Policia Local, Benjamín Victoria, ha indicat que, en el que va de legislatura, Grezzi ha protagonitzat diverses intervencions en les quals “increpa” els agents, els exigeix explicacions “de males maneres” i els “desprestigia”, en una actitud “impròpia d’un representant dels ciutadans”.

Segons ha assenyalat, l’última intervenció de Grezzi ha sigut aquesta setmana, quan els agents van intervindre per ocupació de la via pública i contaminació acústica per part de Catanesi quan tocava enfront de Correus. El regidor es va dedicar a “increpar-los i, fins i tot, a disposar l’opinió pública en contra dels policies, que estan per a ajudar els ciutadans”. Per al representant sindical, Grezzi “no hauria de ser regidor de l’Ajuntament, ja que el seu comportament dista molt del que hauria de tindre un representant dels ciutadans”.

Comparteix

Icona de pantalla completa