Diari La Veu del País Valencià
Festival Espai Mediterrani, una finestra a la cultura en el MuVIM
Europa Press / València

PROGRAMA

El certamen arrancarà aquest divendres, 4 d’abril, a les 18.00 hores, i s’estendrà durant els primers caps de setmana (divendres, dissabtes i diumenges) de cada mes d’abril, maig, juny i juliol, a l’esplanada del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM).

L’audiovisual ‘Germans de mar’, del fotògraf d’Ontinyent Xavi Mollà, i un concert del grup de flamenc-jazz Jerez-Texas obriran les activitats. Música, gastronomia, cinema, entreteniment infantil i artesanies es combinen durant els primers divendres (des de les 18), dissabte i diumenge (d’11 a 23h) de cada mes, entre abril i juliol. El museu transformarà el seu entorn exterior, i també alguna de les seues dependències, per a oferir una programació variada, que té com a fil conductor la cultura mediterrània.

Els organitzadors, que es defineixen com “un grup d’entusiastes”, pertanyen a l’associació Espai Mediterrani i al restaurant La Terrasa del MUVIM. “Hem organitzat aquest festival com a homenatge al bressol de la nostra cultura i, alhora, un mar poblat per restes de totes les civilitzacions”, explica el cuiner Jordi Morera Ciscar, un dels promotors de la iniciativa.

Entre els “plats forts” de la programació de l’Espai Mediterrani, destaquen noms com els de Maria del Mar Bonet, Carles Dénia, Miquel Gil, Pep Gimeno ‘Botifarra’, Julio Bustamante, Burguitos, Jerez-Texas, Krama o Urbalia Rurana; fotògrafs com Xavi Mollà, o editorials com Oriente i Mediterrani.

Cinema i cuina

Hi haurà també un cicle de cinema -El punt de mira- sobre “punts calents” del Mediterrani, xarrades culinàries, fira artesanal, titelles, contacontes i atraccions per als més xicotets. Totes les activitats són públiques i gratuïtes.

La web del festival presenta la programació completa, que es pot consultar en l’adreça www.espaimediterrani.es.

Comparteix

Icona de pantalla completa