Diari La Veu del País Valencià
El col·legi de Torrent denunciat per Compromís diu que el document ‘homòfob’ ja no s’usa al centre

El Centre Educatiu Fasta Madre Sacramento de Torrent (l’Horta Oest) ha assegurat que la denúncia presentada per Compromís per un “greu adoctrinament homòfob” en aquest col·legi es basa en un document “que ja no s’usa en el cicle ni en el col·legi”.

En un comunicat remés a l’Agència EFE, el col·legi assegura que el text a què fa referència la denúncia presentada per Compromís davant la inspecció educativa i el Síndic de Greuges “es va actualitzar en el seu moment i ja no apareix en el dossier”. El centre afegeix que la “suposada denúncia correspon a un sol paràgraf d’unes anotacions de l’assignatura ‘Intervenció amb famílies i atenció a menors’ del curs passat, 2017-18, sobre el matrimoni i la família”.

“L’actual manual que utilitzen els alumnes no conté cap al·lusió homòfoba ni de menyspreu per a cap col·lectiu, ja que el nostre centre mai ha discriminat cap persona sota cap condició, sempre ha complit amb les pautes per a la formació relatives a la identitat de gènere establides en les normatives vigents”, afegeix el col·legi. En la denúncia, Compromís afirma que en el Grau Superior de Formació Professional de Tècnic d’Educació Infantil que ofereix el centre sota el règim de concert educatiu s’han repartit materials que “promouen la discriminació” cap al col·lectiu LGTB “sense cap base didàctica o científica”.

Segons la formació, en un dels materials repartits a l’alumnat s’afirma, sobre la relació estable entre dues persones del mateix sexe, que “es parla de matrimoni encara que en realitat és incorrecte denominar-ho d’aquesta manera, ja que el matrimoni significa complementarietat, i entre dues persones del mateix sexe no és possible”. El text afegeix que aquesta relació “implica greus perjudicis en la formació de la identitat i personalitat dels fills, si n’hi haguera”.

El centre educatiu ha explicat aquest divendres que han tingut coneixement de la denúncia a través dels mitjans de comunicació, ja que si el regidor denunciant s’haguera posat en contacte amb ells “li haguérem explicat que el material a què es refereix ja no s’utilitza en el centre”.

“Li podríem haver contextualitzat la informació i desmentir el suposat adoctrinament”, afegeix el col·legi, que explica que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament de Torrent “per a poder aclarir aquest incident amb el grup polític en qüestió”. En el comunicat, el centre escolar ha transmés el seu suport a tot el personal docent. “Confiem plenament en tots i cadascun dels nostres professors”, ha subratllat.

Així mateix, han enviat “un missatge de tranquil·litat a les famílies i als nostres alumnes. Sempre hem oferit un tractament atent, acurat i de respecte ple a cada persona i així continuarem fent-ho”. Finalment, desitgen que aquest tema “s’aclarisca ràpid i puguem seguir treballant amb normalitat per a formar els millors professionals del camp de l’Educació Infantil”.

Comparteix

Icona de pantalla completa