Diari La Veu del País Valencià
Dani Mateo, imputat per mocar-se amb la bandera d’Espanya

Un jutge ha imputat l’actor i humorista Dani Mateo per un presumpte delicte d’ultratge a la bandera. Segons avança eldiario.es, la decisió l’ha presa el jutjat d’Instrucció número 47 de Madrid, que ha citat a declarar el copresentador d’El Intermedio arran d’una denúncia interposada per Alternativa Sindical de Policia. El gag, emés pel programa de la Sexta, en què Mateo es mocava amb la bandera d’Espanya portarà l’humorista al jutjat.

Mateo haurà de comparèixer i prestar declaració acompanyat del seu advocat el dilluns 26 de novembre a partir de les 11:30 hores, segons han explicat fonts del Tribunal Superior de Justícia de Madrid. Ho farà fruit de la denúncia de l’organització Alternativa Sindical Policial, que el va denunciar per un delicte d’odi i un altre d’ultratge a la bandera pel seu gag. Fruit d’aquell episodi, pel que ha hagut de demanar disculpes, elprograma ‘El Intermedio’, on treballa, va ser objecte també d’una campanya de boicot que va portar diversos marques a retirar la seua publicitat.

Aquest esquetx va generar una gran polèmica i, fins i tot, va provocar les amenaces de grups ultres. De fet, a València el Teatre Olympia va cancel·lar l’actuació Nunca os olvidaremos, que protagonitzen Mateo junt amb Raúl Cimas i J.J.Vaquero, després de rebre amenaces de boicot del grup d’extrema dreta España 2000. La cancel·lació va despertar una ona d’indignació a València, que va acabar amb l’oferiment per part de les administracions públiques de diferents espais per a programar aquest espectacle. Així, la funció es representarà el pròxim 9 de febrer al Palau de la Música de València.

Dani Mateo respon

L’humorista s’ha pronunciat a través de les xarxes socials, concretament de Twitter, després d’haver estat citat a declarar. La resposta, però, ha sigut molt breu; ha tingut prou amb un emoji.

Comparteix

Icona de pantalla completa