Diari La Veu del País Valencià
Escoles religioses i associacions de pares catòlics recorren contra la llei trans valenciana

La Federació Catòlica de Pares d’Alumnes de València (FCAPA) i Federació Espanyola de Religiosos d’Ensenyament-Centres Catòlics de la Comunitat Valenciana, així com la Federació de Centres d’Ensenyament de València (Feceval) han recorregut davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) la Llei integral del reconeixement del dret a la identitat i a l’expressió de gènere, coneguda com a llei trans, que va ser aprovada en les Corts en març de 2017.

Així consta en la resolució que publica aquest divendres el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) en la qual la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives dóna compte d’aquest recurs per drets fonamentals que s’està tramitant en la secció quarta de la sala contenciosa administrativa. Així mateix, informa de l’enviament al tribunal de la còpia de l’expedient administratiu i s’emplaça als qui puguen estar afectats pel recurs a personar-se en actuacions.

La llei trans va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups menys el PP. Després de la votació, la vicepresidenta i consellera d’Igualtat, Mónica Oltra, ja va ser preguntada per les reticències cap a aquesta llei mostrades per alguns centres concertats i va remarcar llavors que la llei “s’ha de complir” perquè permet accedir a uns drets un col·lectiu al qual “històricament se li havien privat”.

L’anomenada llei trans dedica un capítol, el segon, a mesures en l’àmbit de l’educació, concretament en els articles 21 a 25. Així, planteja que la Generalitat “vetlarà perquè el sistema educatiu siga un espai respectuós, lliure de tota pressió, agressió o discriminació per motius d’identitat de gènere, expressió de gènere, diversitat sexual i familiar en qualsevol dels seus vessants o manifestacions”.

Comparteix

Icona de pantalla completa