Diari La Veu del País Valencià
La columnista de Diari La Veu Marta Meneu-Borja guanya el Premi Llegir 2018 de Bromera

Marta Meneu-Borja, booktuber, estudiant de Periodisme i columnista de Diari La Veu, ha resultat vencedora del Premi Llegir 2018 amb l’article ‘Iuvenes in lectionem’, en què, amb humor i originalitat, fa una descripció acurada del que ella anomena “joves lectòpates”. La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha impulsat per seté any consecutiu aquest reconeixement, amb l’objectiu de fomentar i difondre l’escriptura i la publicació d’articles sobre la importància de la lectura. Aquest premi està dotat amb 500 euros.

El jurat, format per l’escriptor Enric Lluch, el docent Joan Andrés Terentí, la coordinadora d’activitats de la Fundació Bromera, Rosa Mengual, i el director de l’entitat, Josep Antoni Fluixà, va acordar per majoria destacar com a segon premi, dotat amb 300 euros, ‘Llegir per viure’, un article molt poètic de l’escriptor i ensenyant Miquel Puig Cuadau que parla de la capacitat que té la lectura per a fer-nos oblidar els problemes.

El tercer premi, dotat amb 200 euros, ha sigut per a Salvador Ortells Miralles, director de l’Espai Joan Fuster de Sueca, per l’article ‘Ni Harold Bloom’, en què fa referència a escriptors i estudiosos de l’obra de Joan Fuster com Josep Iborra o Xavier Casp.

Durant l’acte de lliurament, que es va celebrar aquest dijous a l’Ajuntament d’Alzira, es va atorgar també el XIII Premi d’Experiències de Foment de la Lectura, dotat amb 800 euros per la Regidoria de Cultura de l’ajuntament alzireny. Aquest va recaure en el Col·legi Alborxí d’Alzira, que va presentar ‘Animacions lectores plurilingües: l’aventura de llegir’, un projecte amb una trajectòria consolidada que implica tota la comunitat educativa en el foment de la lectura.

El segon premi, dotat amb 600 euros per la Fundació Bromera, va ser per a ‘Un passeig virtual amb Vicent Andrés Estellés’, una ruta pel centre històric de València dissenyada per Lola Moreno, professora de Llengua i Literatura al Col·legi Parc Santa Ana de València, que aprofita els recursos de la xarxa per a acostar la poesia als joves.

Per últim, el XX Premi d’Experiències d’Innovació Educativa en la categoria d’Educació Infantil i Primària ha sigut per al treball titulat ‘Emocionant amb Picasso’, del CEIP Víctor Oroval de Carcaixent i la seua AMPA, mentre que en la modalitat d’Educació Secundària el jurat ha concedit el guardó a ‘Educació en valors a través de la música’, realitzat per l’IES La Senda de Quart de Poblet. En la modalitat d’Educació Especial, EPA i Ensenyaments Especialitzats, el premi ha quedat desert.

Comparteix

Icona de pantalla completa