Diari La Veu del País Valencià
Dos anys de presó per al ‘raper’ lleidatà Pablo Hasél per enaltiment del terrorisme
ACN / Barcelona

Les cançons investigades que han servit per condemnar Hasél per enaltiment del terrorisme contenen frases com “els GRAPO eren defensa pròpia davant de l’imperialisme i el seu crim” o “val la pena que exploti el cotxe de Patxi López”.

El ‘raper’ també dispara contra la magistratura amb frases com: “penso en les bales que a nuques dels jutges nazis arribin”. I referències directes a ETA: “El meu germà entra a la seu del PP cridant ‘Gora ETA’ “. En una de les seves cançons, Hasél també afirma que “serà un honor em diguin terrorista”.

Segons el tribunal, les lletres no es poden emparar en la llibertat d’expressió, ja que exalcen grups terroristes i insten a assassinar determinats polítics o dirigents econòmics.



En sortir del judici, el passat 10 de març, Hasél ja es va mostrar convençut que l’Audiència Nacional el condemnaria a dos anys de presó per “no veure com a terroristes” alguns personatges comunistes presos o condemnats per lluita armada. Hasél va admetre ser l’autor de les cançons, va defensar “la llibertat d’expressió” i va considerar que “ningú” li ha d’imposar a qui ha de “respectar”.



“Les meves idees són les meves idees. Sóc comunista. Jo he parlat de lluita armada igual que ho van fer el Che i Marx i no per això prohibeixen els seus llibres”, va subratllar el ‘raper’. A més, considera que “part de l’acusació és falsa”, perquè se l’acusa de defensar Al-Qaeda quan no li dona suport perquè és “una organització anticomunista i que assassina molts innocents”.

Comparteix

Icona de pantalla completa