Diari La Veu del País Valencià
Marató de visites guiades gratuïtes aquest cap de setmana al Centre del Carme

El Centre del Carme ofereix durant aquest cap de setmana una marató de visites guiades gratuïtes adreçades a mediadors culturals i obertes a tots els públics. L’activitat s’emmarca dins de Permea, el programa experimental de Mediació i Educació del Consorci de Museus i de la Universitat de València.

Amb el nom de Hackatón, l’activitat de mediació comprén 48 hores de treball, des d’aquest divendres, a les 18 hores, fins a diumenge, a la mateixa hora, on els mediadors podran treballar en equip, realitzar visites nocturnes a les exposicions i desenvolupar diferents accions amb l’assessorament de Jordi Ferreiro, artista i educador; Amanda Robledo, arteducadora i membre del col·lectiu Pedagogies Invisibles, i Andrea Arrizabalaga, mediadora i membre del col·lectiu Artaziak.

Durant aquesta trobada intensiva els participants dissenyaran formes d’aproximació a les exposicions que involucren cossos i subjectivitats d’un ampli ventall de públics. El seu treball es posarà en pràctica al llarg de diumenge convidant el públic a compartir aquesta experiència gaudint de les visites guiades, activitats i altres propostes que els participants els oferisquen. Amb les sales del Centre del Carme a ple rendiment, les exposicions del centre d’art seran la base d’aquesta exploració dinamitzant la vida cultural de la ciutat i permetent que l’art fluïsca com un vehicle de transformació social i de gaudi per a tota la ciutadania, ha informat el Consorci de Museus en un comunicat.

El director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, ha apuntat que el màster Permea “està configurat no solament com un projecte de formació sinó també com un dispositiu d’activació de l’entorn artístic i social. Per a això s’ha creat el programa Permea Obert, que, amb el suport de la Fundació Daniel & Nina Carasso, està donant visibilitat i compartint amb tots el seu desenvolupament i els seus avanços”.

Permea Obert proposa unes jornades per a indagar en els processos d’intercanvi posteriors a la visita d’una exposició així com també per a explorar les formes d’activació dels artefactes expositius, que, a partir de les obres artístiques i prenent la visita guiada com a referència, es configuren com a dispositius de pensament contemporani autònoms.

El Hackatón de mediació està adreçat a mediadores, artistes, educadors i persones interessades en la mediació cultural, prèvia inscripció, que serà gratuïta. A les visites guiades que es realitzaran diumenge, d’11 a 18 hores, poden sumar-se tots els públics sense necessitat de reserva prèvia.

Exposicions

Recentment inaugurades, el públic assistent podrà gaudir de les mostres Marla Jacarilla. Apuntes per a una fuga, projecte seleccionat dins de la convocatòria ‘Escletxes de producció artística i suport a la investigació’, i Eduardo Hurtado. Oh! Monstre, obertes fins a febrer de 2019 a la Sala 1 i a la sala Dormitori, respectivament.

A més es podran recórrer les exposicions Daniel G. Andújar. Sistema Operativo, que revisita la trajectòria de l’artista de Sant Vicent del Raspeig, a la Sala Ferreres, fins al 20 de gener; Cuestión de fe, cuestión de trozo, primer moment del projecte ‘Totalidad y infinito’ de la convocatòria 365 dies VLC a la Sala Carlos Pérez, també fins al 20 de gener; l’exposició Artfulness. Sentir-Cuerpo-Nosatros, de la convocatòria VO de comissariat, a la sala 2, fins al 10 de febrer, i Maig del 68, una mirada a la revolució d’estudiants de maig del 68 pels fotògrafs del France-Soir, organitzada en col·laboració amb l’Institut Français de València, a la sala Zero, fins al 2 de desembre.

A aquestes exposicions se suma també el projecte Traços i puntadas per al record, que es pot veure a la Sala Contraforts fins a aquest diumenge, organitzada per l’Associació 11-M Afectats del Terrorisme i la Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa