L'assemblea de parlaments regionals europeus confia de nou a Morera la coordinació dels treballs en matèria de diversitat

La Conferència d'Assemblees Legislatives Regionals d'Europa aprova dos decàlegs on s'inclouen recomanacions per a la protecció de la diversitat cultural i lingüística
/ València
21 novembre 2018 01:00h
Enric Morera afirma que el document posa en valor que la CALRE es una unió que "es farà més forta com més respecte la diversitat, com més conega les peculiaritats dels seus veïns i les respecte".

L'assemblea plenària de la Conferència d'Assemblees Legislatives Regionals d'Europa (CALRE) ha aprovat per unanimitat aquest dimecres a la reunió celebrada a les Açores, a Portugal, dos decàlegs sobre la diversitat cultural i lingüística que proposen a la Unió Europea les línies de treball per a potenciar i protegir la diversitat. El grup de treball creat l'any passat a la reunió de Sevilla ha decidit també que siga el president de les Corts, Enric Morera, qui continue la seua tasca de coordinació.

Morera ja havia lliurat el document a representants de temes culturals i educatius de la Comissió Europea i ara serà la CALRE l'organisme que, oficialment, farà arribar a Brussel·les les recomanacions que recopilen els dos decàlegs per a protegir, respectar i potenciar la diversitat cultural i lingüística dels pobles d'Europa.

Segons ha destacat el president en la seua intervenció al plenari, "el treball començat en novembre de 2017 ha sigut molt positiu". "Hem rebut moltes aportacions i moltes col·laboracions de molts parlaments europeus, de les universitats i d'entitats que defensen la diversitat lingüística europea i aquest document posa en valor el que som: una Unió que es farà més forta com més respecte la diversitat, com més conega les peculiaritats dels seus veïns i les respecte. Eixe respecte passa també pel fet de donar paraula i pes a les assemblees legislatives no estatals i pel reconeixement de les denominades llengües minoritàries dins de totes institucions europees, com defensem al Document de València".

next