Diari La Veu del País Valencià
Morera vol que les Corts ratifiquen el text de la reforma de l’Estatut que es negocia al Congrés

El president de les Corts, Enric Morera, ha informat aquest dimecres que proposarà una reunió amb els diputats valencians al Congrés perquè expliquen l’acord a què han arribat per a la reforma de l’Estatut i així arribe a la Comissió Constitucional amb el màxim consens.

Morera considera que, “conceptualment, la proposta de reforma sempre ha de partir de les Corts Valencianes, que tenen dret a manifestar el seu rebuig a qualsevol modificació que es faça a l’acord pres a l’hemicicle valencià”. Segons el president de les Corts, “la reforma de l’Estatut és una proposta valenciana i no pot vindre donada des de Madrid”. Per això, Morera considera urgent la reunió amb els diputats valencians a Madrid perquè els representants de les Corts Valencianes puguen expressar formalment la seua postura davant la reforma i pactar els termes de l’acord”.

En aquest sentit, el president de les Corts, que participa aquest dimecres en la reunió de la conferència de parlaments regionals europeus a les Açores, ha recordat el contingut de l’article 129.5 del Reglament de les Corts, que diu: “En el supòsit previst en l’article 81.4 de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana que comporta la devolució d’un text amb missatge motivat, la Mesa de Les Corts ordenarà la seua publicació i remissió a la Comissió de Coordinació, Organització i Règim de les Institucions de la Generalitat als efectes del seu pronunciament en un termini no superior a cinc dies, per mitjà d’un informe que haurà de ser elevat al Ple”.

Comparteix

Icona de pantalla completa