Diari La Veu del País Valencià
El curtmetratge ‘Manspreading’ es presenta aquest dimecres a Las Naves

El curtmetratge Manspreading arriba aquest dimecres a Las Naves, centre d’innovació de l’Ajuntament de València, de la mà del seu director, el guanyador d’un Goya Abdelatif Hwidar, qui participarà en un col·loqui amb el públic assistent. La cinta, impulsada per Las Naves, reflexiona sobre els micromasclismes i ha sigut premiada en diversos festivals estatals i internacionals. La projecció tindrà lloc a les 19.00h en l’espai escènic La Mutant.

El títol que dóna nom al treball, Manspreading, és un anglicisme que s’ha popularitzat per a denunciar una forma de micromasclisme freqüent als mitjans de transport públics. L’antagonista de la història viatja en metro i ocupa seients adjacents perquè s’asseu amb les cames obertes, cosa que genera l’enfadament d’una passatgera.

“Encara queda molt per fer en justícia de gènere i des del sector de la creació hem d’aportar el nostre granet d’arena per a generar reflexions individuals i, en definitiva, debat social”, ha apuntat el Hwidar. “Qui veja la cinta sentirà que viatja dins d’aquest vagó de metro i experimentarà incomoditat i sentiments oposats; fins i tot, pot ser que riga quasi alhora que es cabreja”, ha afegit el cineasta, per a qui “hauria d’haver-hi més gent com la nostra protagonista: persones valentes que no es mosseguen la llengua davant de qualsevol injustícia que presencien”.

La productora valenciana La Marmota Insomne està darrere del curtmetratge, que ha comptat amb un equip de 60 professionals, la majoria de València. Entre ells hi ha la parella protagonista, formada per l’actriu Clara de Luna i l’actor Marco Huertas. El guió parteix d’una idea original de Chon González i està elaborat per González i Hwidar. La banda valenciana Luna y Panorama de los Insectos, liderada per Carlos Luna, s’ha encarregat de la banda sonora. En Manspreading destaquen els silencis, el llenguatge gestual, l’humor negre i subtil i la interpretació del tàndem Clara de Luna i Marco Huertas.

La cinta ha guanyat el premi Felipe Osanz del Festival Internacional de Curtmetratges Agustí Comas de Vinaròs, el premi millor curtmetratge MeQuedoCorto del Festival de Música MiaQué, el premi de l’audiència en el Festival Traigo7, el segon premi de la X edició del Festival de Cinema de Villa María del Triunfo y Lima Sur i el premi a la millor banda sonora original del Festival Nacional de Curtmetratges de Talavera–Premios Pávez.

Comparteix

Icona de pantalla completa