Diari La Veu del País Valencià
Concentració de l’AVM3J per denunciar que FGV continua obstruint la recerca

RedactaVeu / València

L’AVM3J tornarà a concentrar-se hui, com tots els mesos des que va ocórrer l’accident, a la plaça de la Mare de Déu de València per a seguir denunciant que l’accident es podia haver evitat, programant la balisa que ja existia perquè controlara l’excés de velocitat amb què va arribar el tren a la corba d’accés a l’estació de Jesús, segons ha informat en un comunicat fet públic ahir.

“Així ho va establir la jutgessa en el primer acte d’arxiu, i així ho estan declarant els compareixents que estan declarant en el jutjat nº 21. També estan declarant que existeixen unes oficines tècniques per sobre d’ells, que són els responsables de planificar les revisions i la programació de balisa”, segons la nota de l’AVM3J.

Per aquesta raó, l’advocat de l’associació ha sol·licitat a FGV informació de les oficines. Aquesta és una informació que, segons denuncia l’AVM3J, “no ha arribat als jutjats, ja que FGV segueix obstruint la recerca no facilitant l’organigrama ni les funcions de cadascun dels treballadors”.

Per a l’associació de familiars de les víctimes de l’accident, el fet de realitzar compareixences sense conèixer prèviament la informació de FGV, limita el contingut de les compareixences, “i no ajuda a esclarir tots els fets i el funcionament de FGV”. “Seguir interrogant a treballadors que contínuament es remeten a les seues oficines tècniques, o que no saben o no recorden, no és propi de la recerca que va marcar l’Audiència Provincial, per açò la negativa del nostre advocat a seguir interrogant aquests treballadors”, expliquen des de l’AVM3J.

L’Audiència Provincial va ordenar a finals del mes de gener reobrir la recerca de l’accident de metro que va costar la vida a 43 persones i en va deixar ferides a altres 47. “Les compareixences del mes de febrer van desvetlar que amb una balisa es podia haver evitat l’accident, que la lectura de la caixa negra es va fer irregularment en les dependències de FGV sense presència judicial, així com les mentides del Sr. Alepuz dient que les dades de la caixa negra queden esborrades només pel fet de ser llegides i que FGV no va informar dels descarrilaments que ja havia patit el mateix vagó que va descarrilar el 3 de Juliol de 2006, perquè el perit no els va demanar”, denuncia l’AVM3J.

Aquestes dades, “posen de manifest la mala gestió de FGV, abans i després del major accident de metro ocorregut a Espanya”, continua la nota, per acabar indicant que “durant el mes de març, FGV continua obstruint la recerca”.

L’AVM3J es pregunta com és possible que FGV puga prestar un servei, si els seus treballadors no recorden ni les seues pròpies funcions, sobretot en temes tan importants com la seguretat, les balises i les revisions.

Comparteix

Icona de pantalla completa