Diari La Veu del País Valencià
Fulgencio diu que la Policia garantirà la seguretat en l’espectacle de Dani Mateo davant l’amenaça d’España 2000

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha dit sobre l’actuació de Dani Mateo del pròxim dissabte al Palau de la Música de València que des del seu departament mantindran la seua postura de garantir que qui vulga “gaudir de la cultura, entesa com cadascun la vulga entendre, el puga fer”.

Fulgencio s’ha pronunciat així en el Fòrum Europa Tribuna Mediterrània preguntat sobre l’espectacle de l’humorista, que va ser cancel·lat al Teatre Olympia el passat 8 de novembre després de les amenaces d’España 2000 arran d’una paròdia en el programa de La Sexta, ‘El Intermedio’, en el qual l’actor es mocava amb la bandera d’Espanya. L’espectacle finalment se celebrarà aquest dissabte al Palau de la Música i el partit ultra va tornar a cridar al boicot de l’actuació a través de les xarxes socials.

Fulgencio ha assegurat que, “davant un determinat esdeveniment”, des de la delegació del govern espanyol “sempre es procura garantir, de la millor manera, el desenvolupament dels drets ciutadans a través del bon fer de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i es continuarà mantenint aquesta postura”.

“Nosaltres seguirem, sense entrar en una anàlisi de fons, garantint que els professionals de qualsevol activitat de la nostra comunitat puguen desenvolupar lliurement l’exercici d’aquesta activitat i que aquells que vulguen gaudir de la cultura, entesa com cadascun la vulga entendre, ho puga fer”, ha afirmat. Fulgencio ha recordat que abans de la celebració del passat 9 d’Octubre, també va fer una “crida” insistent a la necessitat de recuperar el dret dels ciutadans a “l’ús pacífic i lúdic de la via pública i de participar en les activitats culturals que cadascun vulga”.

Preguntat sobre si ell va recomanar la suspensió de l’actuació de Dani Mateo, el delegat ha assenyalat que no i ha precisat que per part de la subdelegació del govern espanyol es va aconsellar al teatre “la necessitat de tindre temps” per a “estudiar” la situació, perquè “no es tenien les dades sobre d’on provenien les amenaces”. Fulgencio ha afegit que, davant la proximitat de la data de l’actuació, l’empresa es va plantejar la cancel·lació en comptes de l’estudi i ha assenyalat que a Olympia Metropolitana “se li va oferir sempre l’oportunitat de garantir aquesta realització”.

Comparteix

Icona de pantalla completa