Diari La Veu del País Valencià
Puig no és partidari del ‘superdiumenge’ d’eleccions en el mes de maig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, no és partidari d’un avançament de les eleccions generals, ja que “Espanya necessita estabilitat”. Així ho ha afirmat aquest dimarts Puig preguntat a Brussel·les per les declaracions de José Luis Ábalos, ministre de Foment i secretari d’Organització del PSOE. Tot i això, ha remarcat que fer-ho o no “és competència clara del president del govern [espanyol] i ja decidirà quan arribe el moment”.

Amb tot, Puig ha remarcat que allò prioritari per al govern valencià és que hi haja “uns pressupostos que donen resposta a les necessitats que té la Comunitat Valenciana”. “Seria molt favorable que per primera vegada en la història s’invertira en la Comunitat allò que es mereix, com a mínim el 10%”, ha afegit, tot i que ha reconegut que “si finalment no n’hi ha pressupostos i no hi ha suficients suports parlamentaris, el president del govern [espanyol] haurà de decidir com s’avança en aquest moment”.

Pel que fa a “l’acumulació d’eleccions” en maig, el president ha reconegut que tampoc no és “excessivament partidari”. “Per qualitat democràtica, fonamentalment, perquè a la ciutadania no se li poden preguntar tantes coses a la vegada sobre aspectes tan diferents”, ha argumentat Puig, tot reconeixent que “hi ha moltes mirades respecte a aquesta qüestió i crec que el que menys convé en aquest moment és la inestabilitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa