Marchena descarta la seua candidatura com a president del Poder Judicial i del Tribunal Suprem

El jutge continuarà presidint la Sala Penal del Tribunal Suprem i el tribunal que jutjarà els líders independentistes
20 novembre 2018 01:00h
Manuel Marchena (centre) amb altres magistrats del Suprem. Imatge d\'arxiu.

El president de la Sala Penal del Tribunal Suprem, Manuel Marchena, ha anunciat aquest dimarts mitjançant un comunicat que no opta a presidir el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i el Tribunal Suprem. Aquesta decisió arriba després que el PSOE i el PP pactaren la renovació de l'òrgan de govern dels jutges i filtraren el seu nom abans de la seua elecció per part dels vocals d'aquest organisme i també després que es coneguera el missatge del portaveu del PP al Senat adreçat als seus companys de grup on assegurava que, amb la seua designació, el seu partit controlaria "per darrere" la Sala del Tribunal Suprem que jutjarà l'1-O.

En el comunicat que ha difós, Marchena "anticipa públicament" la seua "decidida voluntat de no ser inclòs, si així fóra considerat, entre els candidats al lloc de president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial". Ho fa davant "les notícies divulgades els últims dies sobre la seua hipotètica designació com a president del Tribunal Suprem i del CGPJ".

Marchena assegura que "mai he concebut l'exercici de la funció jurisdiccional com un instrument al servei d'una o una altra opció política per a controlar el desenllaç d'un procés penal" i destaca que la seua trajectòria com a magistrat "ha estat sempre presidida per la independència com a supòsit de legalitat de qualsevol decisió jurisdiccional", com ho demostra, diu el magistrat, qualsevol examen de les resolucions que ha dictat com a membre del Tribunal Suprem. "Mai he actuat condicionant l'aplicació del dret a l'opció política del querellat o denunciat", sosté. 

El jutge continuarà presidint la Sala Penal del Tribunal Suprem i el tribunal que jutjarà els líders independentistes.

next