Diari La Veu del País Valencià
Un mort i 49 ferits en el descarrilament d’un tren de rodalia a Vacarisses per una solsida

El descarrilament d’un tren de rodalia a Vacarisses (el Vallès Occidental) ha deixat un mort, cinc ferits de poca gravetat, 44 lleus i 83 il·lesos. Aquest és el balanç final, segons ha confirmat el conseller d’Interior, Miquel Buch. En total viatjaven en el comboi 133 persones, i no 131 com s’havia dit inicialment des de Protecció Civil.

Un tren de la línia R4 que circulava entre Manresa (el Bages) i Sant Vicenç de Calders (el Baix Penedès) ha descarrilat per una solsida a les 6.15h entre les estacions de Vacarisses i Vacarisses-Torreblanca. Quatre dels sis vagons haurien descarrilat a causa de la caiguda d’un talús, que hauria trencat la malla protectora.

Catorze dotacions de Bombers i onze ambulàncies s’han desplaçat al lloc de l’accident per a atendre el passatge, així com tècnics de Protecció Civil i set patrulles dels Mossos d’Esquadra.

El pla Ferrocat de Protecció Civil està en estat d’alerta. Queda interrompuda la circulació de les línies 4 i 12 entre Terrassa i Manresa. També s’ha tallat la C-58 en el lloc de l’accident.

Renfe ha activat autobusos perquè els passatgers puguen seguir el seu viatge o tornar a casa. També s’ha habilitat el poliesportiu de Vacarisses per al passatge. Per a atendre familiars s’han instal·lat dos punts d’atenció a les víctimes a Manresa i a l’estació de Sants de Barcelona.

Buch s’ha dirigit al lloc dels fets, així com el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. També s’ha desplaçat a Vacarisses el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra. D’aquesta manera, Torra vol conéixer la situació de primera mà. Per aquest motiu, la reunió del Consell Executiu, que estava prevista per les 9.30h, començarà més tard.

Comparteix

Icona de pantalla completa