Diari La Veu del País Valencià
Concentració de la PAH de Dénia en record de la mort del company de Pego
RedactaVeu / Dènia

La PAH de Dénia ha fet públic hui un comunicat on denuncia que “el sistema cruel al qual ens enfrontem s’ha emportat per davant” a Pego un afectat de CaixaBanc de 52 anys que estava immers en un procés d’execució hipotecària i que “ha decidit no patir més”.

En la nota s’indica que divendres passat “Jaume va tenir el penúltim episodi de depressió i que la PAH de Dénia va parlar amb ell i amb la seua família, que és ara qui ho pateix, i es va adoptar l’estratègia que fóra un familiar i un membre de la PAH, i no ell, qui tinguera contacte amb el banc. Que el banc no el tornara a cridar, ja que les trucades li produïen desesperació”.

Alta “precipitada” i sistema econòmic “cruel”

L’home ja havia tingut dos intents de suïcidi previs. El primer amb ferides greus, i el segon amb internament en la unitat de psiquiatria de Marina Salut, S.A., “que després li va donar l’alta, amb només 4 dies d’internament, de dilluns a divendres, i amb una medicació i tractament, que ha resultat no adequat, i totalment insuficient, i una alta sense dubte precipitada”, segons les mateixes fonts.

“En el nostre company s’han ajuntat dues situacions molt cruels que afecten a milers de persones en l’Estat espanyol; d’una banda, el sistema econòmic cruel, que primer et deixa sense treball i després sense casa i menjar, i et vol llançar als marges de la societat per a o ser un esclau o un exclòs, i d’altra banda, les conseqüències de la privatització de la sanitat.

El dimecres passat, va assistir a la seua última assemblea de la PAH a Dénia, “que tots pensàrem que era la primera de la seua nova vida després d’haver rebut l’alta mèdica i l’aplaudírem i abraçàrem per pensar que estava restablit de la seua malaltia. No era així”.

Per a la PAH de Dénia la malaltia que patia Jaume “és la d’una societat organitzada per un sistema econòmic que vol enriquir-se a costa de la sang i vides de tots i totes” i que “si no ho remeiem entre tots, seguirà emportant-se vides per davant”.

La concentració silenciosa convocada per la PAH de Dénia se celebrarà divendres 4 d’abril, davant de l’ajuntament de Dénia a les 8 de la vesprada. Amb aquest acte vol recordar “el nostre company Jaume, i fer visible un problema que volen silenciar”.

Així mateix, ha anunciat que participarà en la mobilització que amb el lema ‘La privatització mata’ es celebrarà dissabte 5 d’abril en l’hospital de Marina Salut de Dénia convocada per la Plataforma en defensa de la sanitat pública de la Marina Alta.

Comparteix

Icona de pantalla completa