Diari La Veu del País Valencià
Marco demana el pressupost que per llei correspon a À Punt per a fugir d’una programació ‘low cost’

La directora general de la Societat Valenciana de Mitjans de Comunicació, Empar Marco, ha insistit aquest dilluns a reclamar “més pressupost” per a la ràdio i la televisió pública valenciana, À Punt, amb la finalitat de “mantindre i augmentar la qualitat de servei públic”; estendre-la als informatius i a la resta de continguts, i seguir contribuint a “dinamitzar el sector audiovisual” valencià.

“No demanem per demanar. Volem ser eficients i sostenibles. No estem malgastant, estem invertint”, ha afirmat en aquest sentit Marco, que no vol “una programació low cost” i que ha precisat que se sol·licita “el pressupost necessari per a consolidar el projecte”. La responsable d’À Punt s’ha pronunciat d’aquesta manera en la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual, en la qual també ha intervingut el president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació, Enrique Soriano, a petició del PPCV i de Ciutadans.

Tots dos han parlat del pressupost d’aquestes entitats per a 2019 i de l’augment que han sol·licitat, més enllà dels 55 milions plantejats per la Generalitat i per a arribar als prop de 70 que estimen convenients atenent al percentatge mínim –el 0,3% dels pressupostos del Consell– previst en la llei de creació del nou ens. Soriano i Marco han assegurat que aquestos han de ser mitjans “ben dotats” per a complir el seu objectiu i el mandat legislatiu.

La directora general, que ha reiterat la seua petició d’aconseguir aquest percentatge, ha descartat “entrar en un infrafinançament” que porte a “hipotecar els mitjans” d’aquest nou ens. Així, ha rebutjat parlar de “programació low cost” i ha advocat per “continguts de qualitat” que es puguen exportar als informatius. Ha advertit que, per això, s’ha de comptar amb mitjans que permeten fer “els desplegaments necessaris”, “cobertures dignes” i formats “atractius” com “mereixen els mitjans autonòmics” i com reclama el públic.

“En el punt de mira”

Marco ha subratllat que la nova radiotelevisió pública valenciana tindrà l’any vinent “tots” els seus mitjans ja en funcionament i ha declarat que això requereix una dotació pressupostària “suficient”, al mateix temps que ha asseverat, com ha fet també Soriano, que 2019 serà any de triple cita electoral –local, autonòmica i europea– i que això exigeix tindre “capacitat de resposta” en espais com els informatius.

“Aquestes cites agafaran À Punt en ple procés de consolidació. Estarà en el punt de mira de tots i açò suposa no decebre”, ha exposat Marco, que ha dit que els comicis han de cobrir-se “de manera solvent” amb mitjans tècnics i personals; entrevistes; debats; seguiment de campanyes; directes, i espais especials, que comportaran “despeses extres”.

Una televisió ‘barata’

“Els mínims s’han de complir”, ha dit, i ha assenyalat que si s’incompleixen, serà atenent als comptes que hi haja. “Demanem el pressupost que per llei ens correspon; per necessitat i perquè el sector ho necessita”, ha declarat. Marco i Soriano han comentat que enfront dels 41 euros per habitant que s’inverteixen en la resta de mitjans autonòmics, en el cas d’À Punt en són 11.

A més, tots dos han apuntat la necessitat d’invertir en l’adequació de l’edifici “heretat” a Burjassot per a actuar sobre “goteres” o un “sistema elèctric deteriorat” i per a adequar estudis i material. La directora general ha precisat que la seua reclamació de més recursos s’acompanya d’una “lluita” per part de l’ens per a “tindre els màxims ingressos per publicitat”.

Fran Ferri, de Compromís, i Rosa Peris, del PSPV, han al·ludit i valorat la iniciativa dels seus grups de presentar una moratòria sobre la normativa que regeix el pressupost de personal de l’ens per a suspendre la limitació prevista mentre que la partida que li destine la Generalitat no arribe al mínim que marca la llei.

Comparteix

Icona de pantalla completa