Diari La Veu del País Valencià
Puig, empresaris i sindicats viatgen a Brussel·les com a lobbistes del Corredor Cantàbric-Mediterrani

El president de la Generalitat, Ximo Puig, acompanyat d’una delegació sindical i empresarial, viatja aquest dilluns a Brusel·les per a tornar a reivindicar la inclusió del Corredor Cantàbric-Mediterrani en la Xarxa Transeuropea de Corredors. La composició d’aquesta xarxa i els corredors que són prioritaris quedarà tancada definitivament a final de novembre i ni el País Valencià ni Aragó volen quedar-se fora.

“És una anomalia que el tram Sagunt-Saragossa no estiguera previst a la xarxa de corredors i crec que tenim totes les condicions per a exigir que hi figure”, ha reclamat Puig moments abans d’iniciar el viatge. Per això, el president aragonés, Javier Lambán, i una delegació empresarial i sindical aragonesa també viatgen a Brussel·les per a unir forces i traslladar la mateixa reivindicació.

“La unió entre l’Atlàntic i el Mediterrani és fonamental per a la competitivitat de les empreses i la generació d’ocupació”, ha insistit el president. A més, Puig ha explicat que els territoris pels quals discorreria el futur corredor generen el 20% del PIB de l’Estat.

Agenda comunitària

Així, Puig i Lamban es reuniran aquest dilluns a la vesprada amb la comissària europea de transport Violeta Bulc. El cap del Consell ha explicat que en aquesta ocasió se senten acompanyats pel govern espanyol, ja que el secretari general del Ministeri de Foment, Javier Izquierdo, també participa en el viatge. També forma part de la delegació el coordinador tècnic del Corredor Mediterrani, Josep Vicent Boira.

Per a dimarts, el president de la Generalitat té previst reunir-se amb el comissari europeu d’Agricultura Phil Hogan, a qui traslladarà la visió de la Generalitat sobre la nova Política Agrària Comuna (PAC). En l’agenda també figura una trobada amb el president del Parlament Europeu, Antonio Trajani, per a parlar sobre el corredor i altres aspectes de la política industrial europea.

Comparteix

Icona de pantalla completa