Diari La Veu del País Valencià
Valenciaport supera els 5 milions de contenidors en un any, una fita històrica en el tràfic mediterrani

Valenciaport ha gestionat en els últims dotze mesos un total de 5.044.270 TEU (unitat de mesura equivalent a un contenidor de vint peus), xifra que és un 4,78 per cent superior a l’obtinguda en el mateix període de 2017 i amb la qual s’aconsegueix una “fita històrica” en el sistema portuari espanyol i en el tràfic del Mediterrani.

En concret, en termes interanuals, els contenidors plens han avançat un 2,94%, amb 3.867.734 TEU gràcies a, principalment, els bons registres de la importació, que creix un 10,54%, i del tràfic, que augmenta un 2,48%.

Per contra, l’exportació de contenidors plens manté la tendència descendent i disminueix un 1,41% en els últims dotze mesos, segons ha explicat Valenciaport en un comunicat.

Per a arribar a la fita dels cinc milions de contenidors ha resultat “fonamental” el comportament del tràfic en octubre. Només eixe mes, les terminals de contenidors de l’Autoritat Portuària de València (APV) ja van moure en operacions d’importacions i exportacions i tràfic 472.403 TEU. Aquesta quantitat és un 11,15% superior a l’anotada el mateix mes de l’any anterior.

Amb els 5.044.270 contenidors gestionats en els dotze últims mesos, Valenciaport “reforça la seua centralitat i la seua referència en la conca del Mediterrani com a port pont per als tràfics entre Àsia, Europa i Amèrica”, ha destacat l’APV.

Dades dels primers 10 mesos

Pel que fa a les dades acumulades fins al tancament del desé mes de l’any, l’evolució del tràfic de contenidors és positiva amb un increment del 5,23% i un total de 4.268.363 TEU. En aquest període, els contenidors plens han pujat un 3,11% a causa dels bons registres de les importacions, que creixen un 10,26%, i del tràfic, que puja un 3%.

Per la seua banda, les exportacions de contenidors plens mantenen la tendència negativa amb una reculada de l’1,90% mentre que el tràfic de contenidors buits augmenta un 12,83%.

Comparteix

Icona de pantalla completa