Diari La Veu del País Valencià
La Plana i el Maestrat, les més afectades per les pluges de diumenge

Les pluges caigudes en les últimes hores han acumulat 60 litres per metre quadrat a Torreblanca (la Plana Alta), 52 a Cervera del Maestrat i 51 a Xert, ambdues a la comarca del Baix Maestrat.

Segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), les precipitacions d’aquesta jornada han sigut generalitzades a les demarcacions de Castelló i València, encara que els acumulats no han sigut tan elevats com els del divendres.

Així, on més ha plogut ha sigut en la zona del Baix Maestrat, però també ha plogut en zones muntanyenques de l’interior com Benafigos (49,6 litres), a l’Alcalatén, o Vilafranca (32,8), a l’Alt Maestrat. A Castelló de la Plana han caigut 33,6 litres.

Més cap al sud, els acumulats més importants s’han registrat a Bunyol, amb 19,6 litres; i a València, amb 16,3. També han sigut destacables les precipitacions a Xest, on la pluja ha obligat a suspendre momentàniament la carrera de Moto GP, i han dificultat en l’eixida del circuit. De fet, la parada del tren del circuit ha quedat inutilitzat per la pluja i a l’eixida per la A-3 s’han donat fins a sis quilòmetres de retencions, segons ha informat el Centre de Gestió de Trànsit.

Quant a les inundacions, on més s’han produït ha sigut en la zona de Vinaròs, Benicarló i Peníscola, al Baix Maestrat, on els bombers del Consorci Provincial de Castelló han hagut de realitzar cinc intervencions.

Aleta roja per a dilluns

D’altra banda, cal recordar que l’Aemet ha establit l’avís roig per pluges fortes en les comarques de les Riberes, la Safor i les Marines per a les primeres hores d’aquest dilluns, des de mitjanit fins a les 14.00 hores. Alertats per les intenses pluges previstes, desenes d’ajuntaments ja han comunicat la suspensió de les classes als seus col·legis.

Comparteix

Icona de pantalla completa