Diari La Veu del País Valencià
El Palau busca joves directors assistents per a l’Orquestra de València

El Palau de la Música ha convocat proves perquè joves directors puguen col·laborar el pròxim 2019 en diferents àmbits amb l’Orquestra de València i el seu titular Ramón Tebar. Les proves tindran lloc els pròxims dies 26 i 27 de novembre a la Sala Iturbi amb la formació simfònica valenciana.

La regidora de Cultura i presidenta del Palau, Glòria Tello, ha indicat que “estem treballant amb molta il·lusió per a fomentar la participació dels joves músics al nostre auditori, mitjançant convenis amb la Conselleria o la Regidoria d’Educació”, però també amb “noves accions de formació adreçades a joves compositors i directors, tan importants per a elles i ells i que mai s’havien fet abans en la nostra ciutat”.

.El titular de l’Orquestra de València, Ramón Tebar, ha ressaltat la magnífica oportunitat que suposa aquesta iniciativa per als joves directors i ha matisat que “a banda d’una labor artística molt destacada, hem volgut que la complementen des del punt de vista de gestió, ajudant amb partitures, assistint en l’arxiu i tenint unes altres responsabilitats relacionades amb l’Orquestra que se’ls assignen”.

Les proves constaran de dues fases, la primera d’elles eliminatòria. El repertori per a la primera fase serà la Història d’un soldat, d’Igor Stravinski i el primer moviment de la Serenata per a cordes de Piotr Illitx Txaikovski. En la segona fase hauran de dirigir la Simfonia núm. 5, de Ludwig van Beethoven; el poema simfònic Don Juan, de Ricard Strauss, i el Preludi a la migdiada d’un faune, de Claude Debussy.

Una vegada realitzada la selecció de candidatures, s’especificarà el temps del qual disposarà cada aspirant al podi per a realitzar l’audició i els fragments específics a dirigir de cada obra. El tribunal realitzarà una entrevista personal a aquells candidats que arriben a la fase final.

Comparteix

Icona de pantalla completa