Diari La Veu del País Valencià
Cantó, sobre el seu futur polític: M’il·lusiona moltíssim tornar a València

El diputat de Ciutadans al Congrés Toni Cantó li sembla atractiu presentar-se a les primàries del seu partit per a ser candidat a la Presidència de la Generalitat, atés que l’il·lusiona “moltíssim” tornar a treballar a la capital del Túria i la tasca li sembla “molt bonica”. Així ho afirma en una entrevista concedida a EFE, en la qual, no obstant això, advoca per esperar que el seu partit òbriga el procés en l’àmbit estatal per respecte a la resta de candidats i recorda que és una decisió que no depén solament d’ell, ja que haurà de ser també confirmada pels afiliats.

Cantó es mostra convençut que Ciutadans farà “un salt qualitatiu” en les pròximes eleccions valencianes i serà “decisiu” per a conformar un nou govern i que “d’una vegada per sempre canvien les coses a la Comunitat Valenciana”.

El parlamentari de la formació taronja manifesta que hi ha una grandíssima quantitat de “valencians de centre” que en 2015 va votar determinades opcions polítiques perquè estaven farts del PPCV, però que ara està “espantada amb un PSPV que s’assembla més al PSC que al PSOE històric” i que veu que l’actual Consell no soluciona els seus problemes.

Tanmateix, adverteix que mentre el PSPV s’assemble més al PSC veu molt més complicat parlar amb aquest partit, encara que també veu difícil asseure’s a negociar amb el PPCV, “amb la corrupció que porta damunt”, i la que encara es va coneixent perquè “el degoteig és constant”, assenyala. Amb qui no s’asseurà a parlar, assegura, és amb Podem o Compromís perquè les seues idees estan en “les antípodes” de Ciutadans i no comparteix gens el “populisme” que veu en eixes formacions.

Sobre una hipotètica victòria de l’esquerra, Cantó diu que li preocupa que puga reeditar-se el pacte del Botànic, atés que al seu parer “s’ha demostrat molt perjudicial per als valencians”, especialment en àrees com ara sanitat, en la qual s’han creat problemes que no existien, o educació, en la qual “tindre un hooligan com Vicent Marzà” de conseller “està creant vertaders problemes” als valencians.

Sobre el finançament, el dirigent de Ciutadans creu que “no en queda una altra” que abordar la reforma del model en 2019 i defensa que solament amb un president com Albert Rivera, “que està en contra dels privilegis de qualsevol comunitat”, es podrà abordar un nou model de finançament per a les autonomies. “Estem molt maltractats, tenim dret al fet que se’ns escolte d’una vegada per sempre i que se’ns millore, però sobretot al fet que, en totes les parts del nostre país, l’Estat siga capaç de garantir que la sanitat, l’educació i les ajudes a la dependència estiguen garantides mitjançant recursos”, defensa.

Comparteix

Icona de pantalla completa