Diari La Veu del País Valencià
El temporal de pluges deixa registres històrics a València

Les fortes precipitacions que han caigut en les últimes hores, especialment a les comarques de la Ribera Alta i de la Safor, han començat a arribar a la ciutat de València. El temporal s’ha anat desplaçant a primera hora de la vesprada cap al nord, a la capital valenciana.

Gràcies a les pluges registrades fins a les 17.00h d’aquest divendres, ja s’han acumulat 721 litres per metre quadrat en 2018, per la qual cosa provisionalment, quan falta un mes i mig perquè acabe l’any, aquest seria el més humit des de 2007 i el huité des de 1864.

La pluja està inundant alguns carrers de la capital del Túria, com ara l’avinguda de Blasco Ibáñez a l’altura del col·legi el Pilar, l’avinguda de Tarongers o el carrer de la Serradora. Les inundacions estan dificultant també el trànsit. Aquestes afectacions han fet que els Bombers de València hagen activat l’emergència nivell 1 per les pluges dins del Pla d’Inundacions de la ciutat.

Davant d’aquesta situació, el consistori ha decidit tancar tots els cementeris de la ciutat per precaució i avança que no els obrirà al públic fins que la meteorologia no canvie. L’Ajuntament de València també ha tancat els parcs i jardins amb tanca com a mesura de prevenció pel temporal de pluges.

A més, els quasi 50 litres per metre quadrat caiguts a primera hora de la vesprada d’aquest divendres a València han obligat a tancar nombrosos passos subterranis. En concret, s’han tancat al pas de vehicles els passos inferiors del Camí de Montcada, Germans Machado, Clariano, Primado Reig i l’avinguda Catalunya en tots dos sentits.

El temporal també ha provocat durant la vesprada d’aquest divendres retencions als accessos a València, de fins a huit quilòmetres en el cas de l’entrada a la ciutat per la V-21, segons ha informat a Europa Press el Centre de Gestió de Tràfic.

L’embossament en aquesta via ha començat a les 14.40h i encara seguia a les 19.00h. Les fortes precipitacions han causat també tres quilòmetres de retencions a l’accés a la ciutat de l’A-3 des de les 14.33h d’aquest divendres.

D’altra banda, el trànsit també ha patit complicacions en la Pista d’Ademús, la CV-35, on s’han produït retencions de set quilòmetres des de les 12.30h. La circulació s’ha normalitzat en aquesta carretera sobre les 18.15h.

Davant la situació de temporal que està afectant el territori, vistes les previsions meteorològiques per a les hores i consultades les autoritats, la Universitat de València ha acordat suspendre les activitats acadèmiques per a la vesprada d’aquest divendres.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha assenyalat en la roda de premsa posterior al ple del Consell que l’episodi de pluges que afecta la Comunitat Valenciana seguirà en les pròximes hores però la Generalitat està “preparada” per a afrontar-lo i “minimitzar els danys”.

Comparteix

Icona de pantalla completa