Diari La Veu del País Valencià
Podem demana que compareguen a les Corts els dos alts càrrecs de Sánchez citats per un jutjat d’Elx

La diputada de Podem Cristina Cabedo ha anunciat aquest divendres en els passadissos de les Corts que demanaran la compareixença en la comissió que investiga el presumpte finançament irregular dels dos alts càrrecs del govern de Pedro Sánchez: Alejandro Soler i Federico Buyolo. L’exalcalde socialista d’Elx i l’exedil de la localitat han sigut sol·licitats per la formació morada després que el Jutjat d’Instrucció número 1 d’Elx els citara a declarar com a querellats aquest dijous entre altres persones.

“S’amplia una quinta causa judicial en un tramat que sembla que no para de créixer. Per això, creiem que la nostra comissió d’investigació també s’ha d’ampliar en aquest sentit”, ha explicat la parlamentària de la formació morada.

A aquestes dues compareixences se suma també la de l’exedil d’Esquerra Unida, Ángeles Candela. Aquesta citació ha enfadat, especialment, la diputada de Compromís, Mónica Álvaro, atés que Cabedo s’ha referit a ella com a exregidora de la coalició valencianista. “En aquell moment Candela pertanyia a Esquerra Unida”, ha recriminat Álvaro a Cabedo.

Més temps per a investigar

Així mateix, Cabedo ha explicat que també demanaran a la mesa de les Corts que gener siga un més hàbil perquè done temps a totes les compareixences que tenen previstes en el seu pla de treball que si finalment se sumen aquestes tres últimes seran un total de 39 persones. Aquesta proposta també s’ha demanat en la comissió d’investigació del cas Taula.

“Si volem que la ciutadania tinga tota la informació sobre aquest assumpte abans de les eleccions necessitem que gener siga un més hàbil. Esperem que la resta de partits voten a favor d’aquestes propostes”, ha indicat.

La comissió coneguda també com Crespo Gomar arrancarà el proper 10 de desembre amb les compareixences del diputat popular José Císcar; l’exministra socialista Cristina Narbona; el president de les Corts, Enric Morera; el seu assessor, Lluismi Campos, i una regidora de l’Ajuntament de Dénia del PPCV.

Comparteix

Icona de pantalla completa