Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat posarà en marxa tres línies d’acció immediates contra el mosquit de marjal

La Generalitat posarà en marxa tres línies d’acció “immediates” per a ajudar els ajuntaments de la demarcació de Castelló afectats per la proliferació del mosquit de marjal, que ha sigut especialment virulenta les últimes setmanes a la comarca de la Plana Baixa.

En primer lloc es procedirà al monitoratge de les larves mitjançant els recursos que actualment es destinen per al seguiment del mosquit tigre i que ja efectua la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública mitjançant el laboratori d’Entomologia de la Universitat de València. D’aquesta manera es pretén determinar amb precisió l’estat de les larves per a actuar sobre aquestes en cas que fóra necessari davant nous episodis de pluges perllongades i altes temperatures. Per això, es crearà conjuntament amb els ajuntaments un sistema d’alertes eficaç que possibilite una ràpida actuació.

En segon lloc, la Generalitat donarà cobertura als ajuntaments per a coordinar i millorar el treball de les empreses contractades per a la lluita contra els mosquits. En aquest sentit, s’ha posat de manifest la necessitat que els ajuntaments exigisquen major eficàcia a aquestes empreses així com l’actualització de les ordenances municipals que preveuen l’actuació en finques privades.

Finalment, a partir del proper 1 de desembre i en cas que es repetisquen les condicions que propicien episodis d’alarma social com el de les últimes setmanes, es posarà a la disposició dels ajuntaments l’actuació de les brigades de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències per a reforçar els dispositius de lluita contra els mosquits que els ajuntaments ja tenen en marxa.

Aquestes actuacions han sigut presentades aquest dijous als alcaldes dels municipis de la Plana Baixa convocats per Presidència a una reunió a la Casa dels Caragols de Castelló de la Plana. Hi han assistit representants d’Almenara, la Llosa, Xilxes, Moncofa, Nules, la Vall d’Uixó, Borriana, la Vilavella i Vila-real. També hi estava convidada la Diputació de Castelló, amb l’assistència del diputat de Sostenibilitat, Mario García.

Per part de la Generalitat, han acudit la directora general de Salut Pública, Ana María García, i els directors generals d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Roger Llanes, i de Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzo, a més del director territorial de Justícia, Roberto Álvaro, i personal tècnic de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències.

Comparteix

Icona de pantalla completa