Diari La Veu del País Valencià
El Suprem sentencia que els consumidors no han de pagar el manteniment de Castor

Nou cop a Castor. El Tribunal Suprem ha sentenciat aquest dijous que els costos de manteniment del magatzem no es poden repercutir en els consumidors a través de la factura del gas, segons recull Nació Digital. El projecte Castor, impulsat per la constructora ACS de Florentino Pérez, ha costat ja desenes de milions a les arques públiques, tot i que no ha entrat mai en funcionament perquè va haver de ser clausurat abans de començar a funcionar a causa dels moviments sísmics que provocava.

La sentència obliga el govern espanyol a tornar als consumidors –particulars i empreses– vora 18 milions d’euros que els han estat carregant en la factura del gas per a finançar el milionari manteniment del Castor, en concepte de peatges i cànons. Aquestos 18 milions corresponen al manteniment de la plataforma en 2014 i 2015.

Així, l’alt tribunal ha dictat a favor de la patronal Cecot en el contenciós administratiu que va presentar contra l’ordre del Ministeri d’Indústria de peatges del sistema gasista carregant aquesta quantitat a les factures dels consumidors. La sentència assumeix els arguments que el Tribunal Constitucional va utilitzar per a anul·lar, a finals de l’any passat, el pagament del crèdit per a la indemnització de 1.350 milions amb un reial decret-llei. També li imposa el retorn d’aquesta quantitat per part del govern espanyol en un termini de dos mesos. Cecot, com també va fer el Govern, manté també impugnades al Suprem les ordres ministerials corresponents als exercicis de 2016, 2017 i 2018 pel mateix motiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa