Diari La Veu del País Valencià
Les vendes de Ford a Europa en octubre pugen el 3,4%

Ford Europa ha informat que en octubre les seues vendes al vell continent han crescut el 3,4%, fins a les 108.200 unitats. Amb aquestes matriculacions, la quota de mercat de Ford a Europa és del 8,2%, la qual cosa suposa 0,6 punts percentuals més en taxa interanual.

Del total de vendes, 75.800 han correspost a turismes, el 2,5% menys en taxa interanual. La quota de mercat de Ford en aquest segment és del 7%, 0,3 punts percentuals més que fa un any. En el cas dels comercials, Ford ha lliurat en octubre 32.500 unitats, el 20,1% més, la qual cosa ha permés que el seu pes en el mercat haja ascendit al 14%, 1,6 punts percentuals més que en octubre de 2017.

La direcció de Ford Almussafes i el sindicat UGT van tancar a principis de novembre un acord de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) temporal que afecta 6.778 treballadors i va començar a aplicar-se els dies 9 i 16 d’aquest mes de novembre. Continuarà en desembre, el 20 i 21, en ambdues plantes (motors i fabricació de vehicles) i el 19 també en motors. En fabricació de vehicles hi haurà cinc dies d’aplicació de l’ERO temporal en gener (els dies 2, 3, 4, 24 i 25) i, en motors, a aquestos dies se sumen el 21, 22 i 23 de gener. Els empleats del torn de nit es veuran afectats en el torn que comença a les 22 hores de la nit anterior, segons el període d’aplicació de l’ERO temporal.

L’ERO ja està tenint conseqüències fora de la factoria. Huit indústries proveïdores de Ford han presentat mesures com a conseqüència dels ajustos que van des de regulacions d’ocupació fins a aturs tècnics per a dedicar hores a formació.

Comparteix

Icona de pantalla completa