Diari La Veu del País Valencià
Puig avisa que no renunciarà al transvasament Tajo-Segura fins que no hi haja solucions definitives

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha advertit aquest dijous que el Consell “no consentirà en cap cas” que finalitze el transvasament Tajo-Segura fins que no hi haja “solucions definitives” i ha demanat evitar “especulacions” que generen incertesa en “milers i milers” de persones.

Així s’ha pronunciat aquest dijous Puig en declaracions als mitjans de comunicació moments abans d’inaugurar el fòrum empresarial Espanya-Estats Units, on també han participat el president de Cambra València, José Vicente Morata, i l’exambaixador dels Estats Units a Espanya, Alan Solomont.

“Dic amb total claredat que la Generalitat no consentirà, en cap cas, que s’acabe amb el transvasament mentre en els pròxims anys no hi haja solucions definitives. Com no les hi haurà en els pròxims anys, no cal especular perquè eixa especulació el que fa és generar incertesa en milers i milers de persones i regants que estan necessitats d’aigua”, ha ressaltat Puig.

El president ha sostingut que la Generalitat té una posició “clara” i que el Tajo-Segura “en aquestes condicions és irrenunciable”, per la qual cosa ha demanat que no es facen “falsos debats” alhora que ha assegurat que no hi ha “cap posició” contra el transvasament per part del govern espanyol: “En cap moment ha aparegut cap disposició al respecte. Tot són meres especulacions”.

“És evident que el Partit Popular, durant molts anys, ha utilitzat l’aigua com a arma llancívola d’enfrontament entre els territoris i nosaltres hem pensat que cal buscar solucions i no enfrontaments”, ha apuntat Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa