Diari La Veu del País Valencià
Detingut un empresari que falsificava la procedència de productes porcins amb el segell d’una coneguda empresa

La Guàrdia Civil ha detingut a Ontinyent (la Vall d’Albaida) un home de 66 anys perquè, presumptament, va falsificar la procedència de vint-i-cinc peces de porc sense garantia sanitària i en una sala d’especejament no autoritzada, per valor de 10.000 euros, amb el segell d’una coneguda empresa.

El presumpte falsificador, gerent d’una companyia de distribució de productes carnis, ja va ser objecte d’una inspecció conjunta en setembre per part de l’àrea de Sanitat Alimentària de la Generalitat i la Guàrdia Civil, segons informa l’institut armat en un comunicat.

En aquesta inspecció, els investigadors van detectar que l’empresa realitzava l’especejament de canals de porc per a la seua posterior distribució en una sala d’especejament no autoritzada situada a la localitat valenciana d’Atzeneta d’Albaida.

En el marc de l’operació Seroc, els agents han inspeccionat entre els clients del sospitós una gran quantitat de carnisseries i restaurants de les demarcacions de València i Alacant. En concret, una nau industrial de Sagunt (el Camp de Morvedre), quatre domicilis d’Oliva (la Safor) i la carnisseria d’Atzeneta d’Albaida utilitzada com a sala d’especejament no autoritzada.

El detingut presumptament es dedicava a utilitzar el segell d’una coneguda empresa amb el seu número de registre sanitari per a segellar els albarans i justificar la procedència dels productes carnis que distribuïa.

En total, la Guàrdia Civil ha immobilitzat un total de 25 peces de porc especejat en l’establiment per falta de garantia sanitària que ascendirien a un valor d’aproximadament 10.000 euros al mercat.

Per tot això, l’home ha sigut arrestat com a presumpte autor d’un delicte contra la propietat industrial i d’un altre de falsedat documental. El detingut ha passat a la disposició del deganat dels jutjats d’Ontinyent.

En l’operació han participat efectius de la Guàrdia Civil de l’Equip ROCA de Xàtiva (la Costera), contra robatoris al camp, i les Paprona (Patrulles de Protecció a la Naturalesa) d’Ontinyent.

Comparteix

Icona de pantalla completa