Diari La Veu del País Valencià
El Sindicat d’Estudiants crida a la vaga aquest dimecres per a canviar el model educatiu masclista

El Sindicat d’Estudiants ha cridat a la vaga els estudiants de l’ESO i els universitaris aquest dimecres, 14 de novembre, arreu de l’Estat. La convocatòria té un to marcadament feminista i exigeix un canvi en el model educatiu que permeta eradicar actituds masclistes o patriarcals. Així, un cartell difós a través de les xarxes socials per part de la delegació estatal del sindicat reclama la posada en marxa “immediata” d’una assignatura d’educació sexual “inclusiva, avaluable i obligatòria” als centres educatius públics i privats.

Es demana, a més, que la matèria s’impartisca tant en educació primària, com en secundària, batxillerat i formació professional i que servisca per a “educar en llibertat contra el masclisme i el sexisme; contra el maltractament i la cultura de la violació, i contra l’homofòbia i la transfòbia”.

De la mateixa manera, els convocants exigeixen al govern espanyol que en la normativa interna dels centres d’estudi s’elimine qualsevol referència sexista i repressiva a la forma de vestir de l’alumnat i que es reculla “explícitament” el respecte a la llibertat sexual de tot el món i als drets dels col·lectius LGTBI.

Així mateix, el sindicat espera que s’adopten mesures disciplinàries “contundents” contra les actituds masclistes i sexistes que es puguen donar entre el professorat.

Comparteix

Icona de pantalla completa