Diari La Veu del País Valencià
Desarticulada una banda dedicada als robatoris que tenia previst segrestar un empresari valencià

La Guàrdia Civil ha detingut 14 persones integrants d’una organització criminal especialitzada en el robatori amb violència en domicilis de València i Navarra per la seua implicació en més de 15 robatoris amb força i violència i per una temptativa de segrest. Amb l’operació Wagen, desenvolupada a la demarcació de València, la Guàrdia Civil ha aconseguit evitar el segrest d’una persona que estava sent monitorada amb un dispositiu de seguiment instal·lat en el seu vehicle, han informat fonts policials.

Els detinguts, que ja han passat a la disposició del Jutjat d’Instrucció número 5 de Llíria, són cinc dones i nou homes, de nacionalitat espanyola i romanesa, d’edats compreses entre els 20 i els 47 anys. Els agents han realitzat 11 escorcolls (deu a València i un a Navarra), en els quals s’han intervingut armes blanques, dispositius de seguiment, dues pistoles detonadores, una carabina, una pistola elèctrica, passamuntanyes, una estrela ninja, joies, mòbils, tauletes, ordinadors, set quilos de marihuana i 12.000 euros en efectiu. També s’han confiscat quatre vehicles i una furgoneta i, a més, s’han bloquejat 28 comptes bancaris i huit béns immobles.

Als detinguts se’ls investiga per la seua implicació, en diferents graus, en delictes de pertinença a organització criminal, robatoris amb força i amb violència, encobriment, tràfic de drogues, apropiació indeguda, temptativa de segrest i per manipular els comptadors de la llum.

Aquest grup altament especialitzat comptava amb un manyà professional per a minimitzar el temps d’accés als habitatges, a més d’un sistema de seguiment per a controlar els moviments dels habitants dels domicilis. Així mateix, obtenien informació prèvia per diferents fonts i seguien de forma minuciosa les seues possibles víctimes per a establir les seues rutines i cometre els fets en els horaris més favorables.

Una vegada ho tenien tot llest, un membre de l’organització especialitzat en serralleria, obria els habitatges i donava accés a altres components per a cometre els robatoris i apoderar-se de tots els objectes de valor dels domicilis, mentre uns altres integrants de la banda establien dispositius de vigilància en l’exterior.

Aquest grup estava planificant el segrest d’un empresari valencià en el garatge del seu domicili, que va ser frustrat gràcies a l’operació.

Amb aquesta actuació policial s’han pogut esclarir més de 15 fets ocorreguts a Manises, Benaguasil, l’Eliana, Benicàssim, Alzira, Benidorm, València, i Navarra.

Comparteix

Icona de pantalla completa