Diari La Veu del País Valencià
Altava, el senador que nega l’experiment Stuka, serà vocal en el Consell General del Poder Judicial

El PP de Castelló va anunciar aquest dilluns que Manuel Altava, el senador que nega l’experiment Stuka sobre el Maestrat, serà vocal en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Com a parlamentari a la cambra alta el substituirà el president de Noves Generacions a la demarcació, Vicente Blay.

La secretària general del PPCS, Elena Vicente-Ruiz, va donar l’enhorabona a Altava en un comunicat, “ja que la seua labor com a representant a Castelló ha sigut inqüestionable en la seua defensa del món jurídic i en el seu compromís amb la província”. Altava entrarà en l’òrgan de govern dels jutges pel contingent de “juristes de reconegut prestigi”.

La República, “culpable” de les morts al Maestrat

“Determinades persones i escriptors entenen que es va produir un bombardeig de quatre pobles de l’Alt Maestrat amb l’únic objectiu de provar l’armament que anys després s’utilitzaria pels nazis. Però, segons el que s’ha estudiat, no és cert”. D’aquesta manera començava una intervenció d’Altava aquest setembre en què negava l’experiment Stuka, quan la Legió Còndor va bombardejar Albocàsser, Ares del Maestrat, Benassal i Vilar de Canes. “És mentida que aquestos quatre pobles foren bombardejats com un experiment”, continuava, i afegia que “l’exèrcit de la República també va emprar avions d’assalt”. De fet, Altava arribava a culpar el govern de la II República de les morts al Maestrat: “Allò realment cridaner és que les autoritats republicanes, que són qui estaven allà, no evacuaren la població civil d’eixa zona”. Aquestes intervencions van tindre lloc en la Comissió de Justícia, que debatia una proposta de la coalició valencianista perquè s’investiguen els bombardejos que van tindre lloc sobre la comarca del Maestrat.

Una oportunitat per a Vicente Blay

Els senadors de Compromís, Jordi Navarrete i Carles Mulet, van reclamar al PP el cessament d’aquest senador. També el secretari de Memòria Històrica de l’Executiva Provincial del PSPV-PSOE, Javier Méndez-Vigo, va mostrar “indignació” per les paraules pronunciades pel senador.

Altava deixarà de ser senador, però perquè ha sigut designat vocal en el CGPJ. En el seu lloc entrarà Vicente Blay, de 30 anys, que es converteix en el senador més jove de la demarcació i realitzarà la seua labor al Senat junt amb Salomé Pradas i Merche Mallol. Sobre aquest tema, Vicente-Ruiz ha posat en valor el fet que “una veu jove, compromesa i implicada al màxim amb la província de Castelló i amb els problemes dels joves siga un representant electe en la cambra alta”.

Comparteix

Icona de pantalla completa