Diari La Veu del País Valencià
Els tres candidats del PSPV a l’alcaldia d’Alacant discrepen sobre la decisió d’ajornar les primàries

Els equips dels tres candidats a encapçalar la candidatura del PSPV a la ciutat d’Alacant mantenen diferents posicions davant la decisió del PSPV i la direcció estatal dels socialistes d’ajornar les primàries. Així, mentre Eva Montesinos manté la seua candidatura, des de l’equip de José Asensi es busca aconseguir un acord i des de l’entorn d’Andrés Trillo, que té el suport de l’exsenador Ángel Franco, s’assegura que el procés “no tindria sentit” que se celebrara i consideren “encertada” la suspensió.

Eva Montesinos ha anunciat que sol·licitarà aquest dimarts per escrit al Comité de Garanties del PSOE que motive “l’excepcionalitat” que ha portat la direcció estatal i federal a suspendre el procés sense data de manera que afavorisca un “clima de consens” que permeta triar el “millor” candidat. Davant això, l’entorn de l’edil sosté que manté la seua candidatura a les primàries de l’agrupació local d’Alacant per a les eleccions de maig de 2019.

Les fonts consultades han subratllat que la candidatura d’Eva Montesinos és “l’única” que està registrada, atés que va presentar els seus avals. “No es retirarà”, han recalcat i han exposat que va sumar més de 140 avals “sense demanar-los”.

Enfront d’això, des de la candidatura de José Asensi s’ha recalcat que van ser els qui van denunciar “l’anomalia” d’un dels candidats i han estimat que la decisió de Ferraz i del PSPV obliga a buscar un “candidat de consens”. En qualsevol cas, han sostingut que si no s’aconsegueix un acord, s’acabarà en primàries.

Finalment, des de l’entorn d’Andrés Trillo s’ha subratllat que la decisió adoptada aquest cap de setmana dóna carpetada a les primàries a Alacant de manera “definitiva”. “No tindria sentit que s’hagueren suspés per a tornar a repetir el mateix”, han precisat les fonts consultades, que han apuntat que “algun candidat no ha entés el sentit de les primàries de competència de projectes i de sotmetre’s a la voluntat dels militants i simpatitzants”.

Així, han criticat que s’haja “injuriat” un candidat en concret, per la qual cosa han considerat que no podrien repetir-se les primàries i “amb els mateixos candidats, tampoc”. “Haurem de sondejar per a tindre una persona que suscite suports de les direccions respectives del partit”, han assenyalat.

Comparteix

Icona de pantalla completa