Diari La Veu del País Valencià
El pàrquing de la plaça Bruges de València comptarà amb 430 places distribuïdes en cinc plantes

La Comissió d’Urbanisme de l’Ajuntament ha aprovat aquest dilluns la proposta, que es portarà al ple del pròxim dijous, perquè l’Empresa Municipal de Transports (EMT) València gestione l’aparcament Centre Històric-Mercat Central durant els pròxims 15 anys (amb opció de ser prorrogats). La nova infraestructura ubicada a la plaça Ciutat de Bruges compta amb un total de 431 places, de les quals 46 seran per a residents i la resta s’oferiran en rotació.

L’aparcament disposa de cinc plantes en subterrani amb capacitat per a 431 places, sent la primera per a ús de treballs de logística dels comerciants de l’entorn i del Mercat Central i per a bicicletes. A més, hi haurà dos tipus de places diferenciades. Unes per a residents, comerciants i treballadors de l’àrea d’influència de l’aparcament (inicialment en seran 46, encara que la xifra podrà variar atenent a la demanda), que en podran tindre un ús per termini d’un, tres o cinc anys (abonament de llarga durada); i les altres places seran de rotació, amb tarifa horària o mitjançant abonaments mensuals, trimestrals i anuals. A més, n’hi haurà 29 de motos, 46 de bicicletes i 11 de mobilitat reduïda. Del total de places, 40 comptaran de partida amb punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Després de fer un estudi sobre els aparcaments de l’entorn, EMT mantindrà les tarifes oficials per a les places de rotació horària, idèntiques als aparcaments de Reina i Parcent.

El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, ha destacat la importància que siga una empresa pública la que gestione aquesta infraestructura en el centre de la ciutat, que està previst que entre en funcionament abans de Nadal. “Que siga EMT l’encarregada de l’aparcament assegura una bona gestió, que a més redundarà en benefici dels veïns i veïnes de la ciutat de València”, ha afirmat. “Lamente que un cas tan clar de benefici col·lectiu no haja comptat amb el suport per unanimitat i hàgem comptat de nou amb l’oposició del Partit Popular, que ha tractat d’entorpir el treball municipal fins a l’últim minut”, ha afegit.

Els termes econòmics de l’encàrrec a EMT València com a mitjà de l’Ajuntament estableixen un percentatge sobre la facturació anual que serà progressiu, començant amb un 40% el primer any, fins a arribar al 60% el cinqué i a partir d’ací mantenint aquesta proporció.

Gestió municipal

Els estudis per a l’elaboració del pla de funcionament i gestió de l’aparcament es van iniciar el 17 de setembre passat a instàncies de la Regidoria de Mobilitat Sostenible, comptant amb l’assistència tècnica d’EMT Madrid, que gestiona més de 20 aparcaments en eixa ciutat. En eixe moment, EMT València va realitzar els estudis de mercat i de viabilitat econòmica que van concloure amb una extensa memòria econòmica i justificativa en la qual es van incloure els costos del servici i el suport tècnic rebut.

Obtingut finalment el suport el darrer 9 de novembre per l’informe de l’Interventor General Municipal, l’encàrrec i el model de gestió de l’aparcament s’ha aprovat aquest dilluns 12 de novembre en la Comissió d’Urbanisme. Una vegada l’encàrrec s’oficialitze definitivament dijous que ve en el ple municipal, EMT València comunicarà oficialment la via per a sol·licitar la reserva de places per part de les persones interessades.

Comparteix

Icona de pantalla completa