Diari La Veu del País Valencià
L’economia valenciana serà la que més desaccelerarà el creixement en 2018

El PIB del País Valencià creixerà un 2,3% enguany i un 2,1% en 2019%, segons les previsions per a les autonomies en 2018 i 2019 que Funcas ha presentat aquest dilluns en la seu de Kutxabank, a Bilbao. La valenciana serà l’autonomia en la qual més es desaccelerarà el creixement, juntament amb Catalunya, a causa d’un debilitament del sector serveis.

Així, segons la institució, el principal responsable de la desacceleració valenciana –que també afecta la resta d’autonomies mediterrànies i Canàries– és el debilitament del sector serveis, en què també pesa la menor entrada de turistes. En la construcció, l’obra residencial perd vigor, al contrari que l’obra pública. Per la seua banda, la indústria valenciana evoluciona favorablement i el territori valencià es manté com un de les pocs en els quals les exportacions van créixer fins a agost.

El País Valencià ha sigut, junt amb Madrid i després de Canàries, la segona amb major creixement de l’ocupació fins a setembre encara que en desacceleració sobre l’any passat. La taxa d’atur serà del 15,8% i del 14,5% en 2018 i 2019, respectivament.

Comparteix

Icona de pantalla completa