Diari La Veu del País Valencià
El Comité Federal del PSOE proclama Puig com a candidat socialista a la Generalitat

El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha assistit al Comité Federal del partit socialista celebrat aquest dissabte al matí a Fuenlabrada, on ha sigut proclamat com a candidat a la Generalitat. En la trobada, Puig ha destacat que “els socialistes hem aconseguit establir un govern honrat i estable a la Comunitat”. El dirigent socialista ha assenyalat que “el bon moment valencià” s’ha aconseguit gràcies a “l’esforç de tota la Comunitat per a canviar del paradigma de la corrupció al paradigma de la solidaritat” i ha considerat que “les polítiques de la Comunitat ara es volen aplicar en la resta d’Espanya”, fet que demostra que “anem pel camí que cal seguir”.

Puig ha defensat que “els socialistes valencians hem generat un clima d’estabilitat política i econòmica en el qual s’han generat 200.000 ocupacions a la Comunitat”. Així mateix, el dirigent socialista ha citat algunes mesures que s’han dut a terme al País Valencià al llarg d’aquestos tres anys, com ara “la universalització de la sanitat i l’eliminació dels copagaments farmacèutics i socials”.

En aquest sentit, Puig ha afegit que ara el Consell “ha posat en primer lloc les persones”. Finalment, ha comentat que si d’alguna de les mesures se sent “especialment orgullós” és que “a la Comunitat els pacients d’hepatitis C sense recursos estaven destinats a morir però nosaltres prioritzem els escassos recursos per al tractament gratuït”. “Només per això, ja val i valdrà la pena”, ha conclòs.

En el míting celebrat a Fuenlabrada després de la reunió del Comité Federal del PSOE han pres la paraula els candidats del partit per a les eleccions autonòmiques del pròxim 26 de maig, un “repte” que tots han reconegut afrontar il·lusionats amb l’exemple del govern de Pedro Sánchez. Per la seua banda, el líder socialista els ha definit com un “equip guanyador”. A banda de Puig, hi eren Emiliano García-Page, Francina Armengol, Ángel Gabilondo, Idoia Mendia, Miquel Iceta, Gonzalo Caballero, Pablo Zuloaga, Diego Conesa, Ángel Víctor Torres, Concha Andreu, Manuel Hernández i Gloria Rojas.

Comparteix

Icona de pantalla completa