Diari La Veu del País Valencià
Compromís demana la compareixença a les Corts del president de Renfe davant el caos als Rodalia

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha presentat una petició de compareixença del president de Renfe, Isaías Táboas Suárez, al parlament valencià perquè done explicacions “sobre els continus retards i cancel·lacions al servei de Rodalia que usen cada dia milers de valencians i valencianes”.

Segons explica Ferri en un comunicat enviat per la coalició, “ja sabíem que al nostre territori teníem el pitjor servei de Rodalia de tot l’Estat però en els darrers dies s’està aguditzant aquesta situació d’una manera alarmant amb més retards i cancel·lacions de trens, algunes sense avís previ, que estan afectant els usuaris i usuàries en el seu dia a dia a l’hora d’acudir als seus treballs o a les universitats”. Per això, des de Compromís es reclama que el president de Renfe comparega a les Corts per a donar compte del “caos” que està patint la xarxa de Rodalia valenciana. “Volem explicacions del perquè d’aquestos retards i cancel·lacions i solucions al fet de tindre els pitjors Rodalia de tot l’Estat”, remarca el síndic.

Ferri recorda que des del seu grup parlamentari ja s’han registrat iniciatives per a aconseguir la transferència de competències dels serveis ferroviaris de rodalia però, per a escometre eixa transferència, “prèviament el govern central ha de realitzar totes les inversions pendents i establir el finançament anual necessari”. Aquesta proposta ja ha sigut aprovada a les Corts i la setmana vinent serà també debatuda al Congrés dels Diputats a iniciativa de Compromís.

“Mentre això s’estudia, i esperem que es materialitze prompte, el que no poden fer Renfe i el govern central és mantindre la situació desastrosa en què es troben els Rodalia”, remarca Ferri. “Hi ha un incompliment flagrant de tots els plans d’inversió dels diferents governs centrals i eixa manca de millora i adequació de les infraestructures ferroviàries del nostre territori l’estem pagant els valencians i valencianes amb un sistema a la vora del col·lapse”, lamenta. “Per això, reclamem actuacions urgents perquè els Rodalia deixen de complicar la vida a la gent i siguen l’eina per a la mobilitat sostenible que han de ser”, ha conclòs el síndic de Compromís.

Comparteix

Icona de pantalla completa