Diari La Veu del País Valencià
Puig, sobre la polèmica de Mateo: El dret de manifestar una crítica no pot ser atacar la llibertat d’expressió

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha lamentat la “desgraciada polèmica” amb l’espectacle de l’humorista Dani Mateo a València, ja que ha subratllat que la llibertat d’expressió és “un dret que forma part consubstancial i nuclear de la vida democràtica”. A més, al seu judici, “el dret de manifestar una crítica no pot ser atacar la llibertat d’expressió”.

Puig s’ha manifestat en aquestos termes davant els mitjans de comunicació, preguntat per la decisió del Teatre Olympia de cancel·lar les funcions de l’humorista a causa de les amenaces rebudes. “A mi, personalment, no m’agraden moltes coses que a voltes es fan, però és que no és un problema que a un li agrade alguna cosa o no, sinó que el problema és la llibertat d’expressió”, ha indicat el cap del Consell.

No obstant això, ha puntualitzat que el que més li “preocupa” és “el que hi ha darrere d’aquest insult permanent i de qualsevol tipus d’impediment al fet que es puguen fer activitats de caràcter artístic o teatral que a voltes no es comparteixen d’una banda de la societat”. “I em sembla correcte, poden discutir-ho i tenen tot el dret de manifestar la seua crítica, però açò no pot ser atacar la llibertat d’expressió”, ha remarcat.

Preguntat per la concentració que ha tornat a anunciar España 2000 en contra de l’obra, Puig ha indicat: “No contribuiré a la crispació i a la confrontació”. “Tot el món sap qui és España 2000 i que és negatiu per a la societat però tenen dret a manifestar la seua opinió. Jo, per descomptat, combatré ideològicament eixa opinió sempre”, ha sentenciat Puig.

Comparteix

Icona de pantalla completa