Diari La Veu del País Valencià
La policia investiga les amenaces a l’Olympia per l’espectacle de Dani Mateo

La policia investiga les amenaces que ha rebut el Teatre Olympia de València per l’actuació de l’humorista Dani Mateo. Així ho ha confirmat als mitjans de comunicació el delegat del govern espanyol, Juan Carlos Fulgencio, alhora que ha expressat el seu “rebuig” a les amenaces.

Per la seua banda, À Punt informa que el responsable de la sala, Enrique Fayos, ha anunciat que aquest divendres presentarà una denúncia davant la policia per les amenaces que ha rebut de la ultradreta i que l’han “obligat” a suspendre l’obra Nunca os olvidaremos, protagonitzada per Mateo. Així, la sala va decidir cancel·lar les funcions previstes per al 23 i 24 de novembre per a “garantir la seguretat” i “evitar la crispació”.

Tal com va avançar aquest dijous Diari La Veu, l’obra es representarà finalment al Palau de la Música de València. Aquesta és la proposta que va acceptar Mateo d’entre els molts oferiments rebuts, com ara el Palau de Congressos o la Marina. Malgrat que l’humorista i el consistori encara no han tancat les dates, en principi estan estudiant fer la representació els mateixos dies que estava programada al Teatre Olympia.

En unes declaracions recollides per Europa Press, l’humorista es va referir a la cancel·lació dient que ell i els seus companys estaven “sorpresos” i “tristos” perquè València és una terra que “sempre ens ha tractat perfectament”. A més, va afegir que eren dues actuacions per a les quals s’havien esgotat les entrades. Mateo va manifestar que la violència “és el contrari a la comèdia” i va assegurar que si algun espai els oferia acollir la funció, actuarien gratis.

Segons informa À Punt, l’entrada no serà gratuïta perquè els estatuts del Palau de la Música ho impedeixen però la recaptació s’entregarà a una organització benèfica. En declaracions a la televisió, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha expressat el seu suport al Teatre Olympia i ha demanat posar el focus “en els feixistes que es dediquen a coartar la llibertat d’expressió”.

Comparteix

Icona de pantalla completa