Diari La Veu del País Valencià
Oltra: L’agenda cultural no pot dependre d’amenaces de l’extrema dreta

La vicepresidenta del govern valencià, Mónica Oltra, ha manifestat aquest divendres, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, que “l’agenda cultural no pot dependre de les amenaces de l’extrema dreta”, en referència a la cancel·lació que va notificar aquest dijous el teatre Olympia a l’espectacle Nunca os olvidaremos que realitza l’humorista Dani Mateo amb Raúl Cimas i José Juan Vaquero.

Carregant el vídeo…

La també consellera d’Igualtat ha volgut posar de relleu la ràpida reacció que van tindre alguns càrrecs per a oferir a Mateo una alternativa després que aquest assegurara que actuaria gratis en qualsevol altre espai de la ciutat de València. “La reacció de Joan Ribó és una bona vacuna contra les amenaces”, ha indicat Oltra sobre la proposta que el primer edil va llançar al periodista català d’actuar en el Palau de la Música, que finalment va acceptar.

Per a la número dos del Consell, el fet que el teatre Olympia decidira suspendre l’actuació dels humoristes “és un símptoma perillós en una societat democràtica”. “Un estat de dret no pot tolerar que grups d’extrema dreta apliquen la censura a cap humorista”, ha sentenciat.

Aquesta polèmica s’ha generat després que Mateo protagonitzara un sketch en l’Intermedio en què es mocava en una bandera d’Espanya. Arran d’aquesta actuació, l’humorista no sols va ser criticat i amenaçat per un ampli sector de la societat, especialment el conservador, sinó que, a més, algunes empreses publicitàries del programa de la Sexta van anunciar la seua renúncia a continuar oferint-los serveis.

Comparteix

Icona de pantalla completa