Diari La Veu del País Valencià
Dani Mateo portarà al Palau de la Música l’espectacle cancel·lat a l’Olympia

Nunca os olvidaremos, l’obra protagonitzada per l’humorista Dani Mateo junt amb Raúl Cimas i José Juan Vaquero, es podrà veure finalment a València. Entre els molts oferiments que Mateo ha rebut en les últimes hores per a representar l’espectacle, com ara el Palau de Congressos o la Marina, Mateo ha acceptat finalment la proposta de l’Ajuntament de València per a actuar al Palau de la Música. Malgrat que l’humorista i el consistori encara no han tancat les dates, en principi estan estudiant fer la representació els mateixos dies que estava programada al Teatre Olympia.

L’espectacle s’havia de celebrar a l’Olympia però la sala ha decidit aquest dimecres cancel·lar les funcions previstes per al 23 i 24 de novembre per a “garantir la seguretat” i “evitar la crispació”. La decisió de l’Olympia ha arribat després que la ultradreta cridara al boicot de la funció. Fonts de la direcció de la sala han confessat a Europa Press la “tensió emocional” viscuda com a conseqüència de les amenaces rebudes a través de telefonades i correus electrònics. De fet, España 2000 ha publicat una piulada en què s’atribueix ‘el mèrit’ d’aquesta cancel·lació, ja que havia demanat concentrar-se davant el teatre. “L’ultratge a la bandera no pot eixir gratis”, amenacen.

En unes declaracions a À Punt recollides per Europa Press, l’humorista s’ha referit a la cancel·lació dient que ell i els seus companys estan “sorpresos” i “tristos” perquè València és una terra que “sempre ens ha tractat perfectament”. A més, ha afegit que eren dues actuacions per a les quals s’havien esgotat les entrades. Mateo ha manifestat que la violència “és el contrari a la comèdia” i ha assegurat que si algun espai els oferia acollir la funció, actuarien gratis.

Quines propostes hi havia?

Les dues màximes autoritats de València, Joan Ribó i Sandra Gómez, han condemnat en Twitter aquest “atac a la llibertat d’expressió”. Ribó ha assegurat que la cancel·lació de l’espectacle mereix “una solució alternativa”.

Després, ha llançat una ‘invitació formal’ a l’humorista perquè actuara al Palau de la Música de València.

Gómez ha destacat en una primera piulada que “València és una ciutat lliure” i que “els únics que no són benvinguts sou vosaltres”, en referència a España 2000.

Després, a més, ha anunciat que el Palau de Congressos de València també s’oferia per a acollir l’espectacle.

Fonts de la Marina de València havien avançat a Diari La Veu que també oferien el seu espai, mentre que la Conselleria de Cultura estava buscant opcions.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha dit que les amenaces que ha patit l’Olympia “són inadmissibles” i ha manifestat a Mateo que compta amb el seu suport “si vol dur a terme el seu espectacle”.

Comparteix

Icona de pantalla completa